2K viert nieuwe Mafia-game met een vleugje (gratis) nostalgie

Games Mark Hofman 30 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Potverdikkie, hey! Het is deze week twintig jaar geleden dat 2K Games de eerste Mafia-game op de markt bracht. Reden genoeg om de titel nog eens extra aandacht te geven, een nieuwe game aan te kondigen én fans van de franchise op Steam een cadeau te geven.

WANT-redacteur Mark Hofman is gek op games, maar heeft de Mafia-franchise he-le-maal gemist. Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen mag Joost weten, maar hij krijgt deze week de ultieme kans om zijn fouten recht te zetten.

Gratis vleugje nostalgie op Steam

Mafia: The City of Lost Heaven verscheen op 29 augustus 2002. Twintig jaar geleden, dus. Wat 2K Games betreft reden genoeg voor een feestje en bij een feestje horen cadeautjes. Voor fans van de franchise, of mafketels zoals ik, dé kans om de game alsnog te beleven.

Op Twitter maakt de studio namelijk bekend dat het spel, volledig gratis, te downloaden is op Steam. Van donderdag 1 september tot en met maandag 5 september kunnen spelers over de hele wereld met Mafia: The City of Lost Heaven aan de slag. Feest!

In 2002 verscheen Mafia: The City of Lost Heaven: de allereerste grote open-wereld crime-game die na Grand Theft Auto III verscheen. Het was niet alleen een groot succes, maar ook het begin van een machtige trilogie. In 2010 konden spelers los met Mafia II en Mafia III verscheen in 2016.

2K Games werkt aan nieuwe titel

Waar die eerste twee games door 2K Games werden ontwikkeld, pakte Hangar 13 de derde game beet. De studio die deze week ook duidelijk maakt dat de fans iets hebben om naar uit te kijken.

Veel informatie is er nog niet, maar de studio is druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Mafia-game. Wanneer het spel precies verschijnt en waar het zich afspeelt is overigens nog niet bekend. Feit blijft echter dat het spel toch serieus onze kant op komt.

Jouw toekomstige PlayStation 5 is duurder, geldt dit voor Xbox en Nintendo ook?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen