Storing: Siri niet bereikbaar [inmiddels opgelost]

Apple Night 17 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Apple consumenten uit diverse landen in Europa, waaronder ook Nederland, maken melding van een storing die Siri gebruikers treft. De problemen blijken zich niet alleen te beperken tot iPhones en iPads. Ook gebruikers van Macs en HomePods zijn erdoor getroffen.

Eerder vanavond begonnen de eerste Twitterberichten binnen te stromen, die melding maakten van het probleem. Volgens gebruikers geeft de spraakassistent geen enkele foutmelding, maar blijkt niet meer te reageren op opdrachten en vragen.

iPhone en Homepod
Ook HomePod gebruikers hebben te maken met een storing bij Siri (klik/tap voor groter)

Apple Statuspagina toont geen storing bij Siri

De statuspagina op Apple’s website maakt vreemd genoeg geen enkele melding van de storing. Volgens de webpagina zouden alle online diensten gewoon moeten werken. De pagina blijkt helaas echter vaker niet de meeste betrouwbare bron van informatie.

De storing bij Siri volgt op een eerdere storing op de Apple servers. Afgelopen week was het ook al onmogelijk om gebruik te maken van iCloud diensten. Gebruikers van apps als Foto’s, iWork, Zoek vrienden en dergelijke kwamen daar toen op een onaangename manier achter.

Heb jij ook problemen, of werkt de spraakassistent inmiddels weer normaal bij jou? Laat het dan even weten in de reacties.

[update]

De storing lijkt weer verholpen te zijn. Over de oorzaak is verder niets bekend.

Lees ook: ➔ Grote veranderingen binnen management Siri

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen