Zo succesvol is topgame Elden Ring qua verkoopaantallen

Games Jelle van Es 16 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Eigenlijk kan ik elke dag wel schrijven over Elden Ring. Er is zoveel in de game om gewoon blij van te worden. En wat gamers allemaal laten zien, is wat mij betreft zwaar indrukwekkend. Het is echt een fantastische game.

Wat dat betreft ben ik dan ook blij om te zien dat gamers dat ook door hebben. Naast dat zij massaal hun ervaringen in Elden Ring delen, is de game ook gewoon goed verkocht. Daarmee wordt dus duidelijk dat goed werk door consumenten worden beloond.

Elden Ring een enorm succes

Want in een persbericht laat uitgever Bandai Namco weten hoeveel exemplaren er van zijn verkocht. En daaruit blijkt dat er inmiddels 12 miljoen exemplaren van zijn verkocht. Dat zijn er dus meer dan dat er van de totale Dark Souls-reeks zijn verkocht en toont dus aan dat het ontwikkelaar From Software eindelijk is gelukt om met zo’n moeilijke game een groot publiek te bereiken. Bovendien is dat dus echt in no-time gebeurd. Want de game kwam op 25 februari uit.

Elden Ring Skyrim
Genieten (Afbeelding: Bandai Namco)

Het heeft dus iets meer dan twee weken gehad om op deze twaalf miljoen uit te komen. En daar is de hoofdontwikkelaar, Hidetaka Miyazaki ook erg blij mee. Hij laat weten erg blij te zijn dat zoveel gamers genieten van Elden Ring. En daarbij wordt ook benadrukt dat de game is gemaakt in samenwerking met George R. R. Martin. De schrijver van de boeken waarop Game of Thrones is gebaseerd, heeft voor deze game het verhaal geschreven. Nu is dat verhaal niet heel erg belangrijk in de grootsheid van de game, maar de elementen die er in zitten, zijn wel goed uitgewerkt.

Probeer het zelf

Ik hoop echt van harte dat je zelf Elden Ring een kans geeft. Ik had echt niks met de Dark Souls-games, maar kan van deze game geen genoeg krijgen. Lees hier de review van de game.

Elden Ring Review: 7 redenen om hem (niet) te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen