Spotify Camp Nou: streamingdienst neemt iconisch stadion over

Apps Mark Hofman 16 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Spotify haalt een gigantische stunt uit door zijn naam aan een van de meest iconische stadions ter wereld te koppelen. Met ingang van het volgende seizoen speelt FC Barcelona in Spotify Camp Nou.

De naam van de streamingdienst zal overigens niet alleen op het iconische stadion terug te vinden zijn. De deal, die voor vier seizoenen geldig is, zorgt er ook voor dat het Spotify-logo op de shirts van de club te zien is. Niet alleen bij het mannen, maar ook het vrouwenvoetbal.

FC Barcelona slaat handen ineen met Spotify

De deal moet officieel nog worden goedgekeurd door de Extaordinary Delegate Members Assemble van de voetbalclub. Dit is een groep bijzondere leden van FC Barcelona. Op 3 april moet zij hun goedkeuring geven over de deal die door het Raad van Bestuur al verzegeld is. Volgens CBS Sports is de deal zo’n 310 miljoen dollar waard.

Spotify zegt zelf heel erg trots te zijn op de samenwerking en FC Barcelona voornamelijk te willen gebruiken voor de promotie van artiesten. “Dit is de mogelijkheid om het werk van artiesten te versterken”, zo laat Chief Freemium Business Officer Alex Norström weten in een statement. “Het is een mooie manier om de wereld van muziek en voetbal samen te brengen en artiesten en spelers een wereldwijd podium te bieden.”

Spotify x FC Barcelona
Ziet het stadion er volgend seizoen zo uit? (Afbeelding: Spotify)

Vanaf seizoen 2022/2023 zullen fans van FC Barcelona dus veel vaker de naam Spotify voorbij zien komen. Naast het stadion is de naam van het bedrijf dus ook de komende vier seizoenen op alle shirts van de voetbalclub te zien. Later dit jaar maken de twee partijen, indien de deal volledig wordt goedgekeurd, meer bekend over wat de samenwerking zal brengen.

Flinke investeringen

Spotify is de grootste speler op de streamingmarkt voor muziek. Niet gek, want naast het feit dat de dienst èèn van de eerste was die het bekende concept hanteerde, investeert het ook flink. Zo kocht het bedrijf de afgelopen jaren verschillende podcast-studio’s op en haalde het de exclusieve rechten voor The Joe Rogan Experience binnen.

Spotify betaalde dit bizarre bedrag voor de rechten van Joe Rogan

Benieuwd wat Spotify daar voor heeft betaald? Check dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen