Superieure superjacht Darin Osborne de toekomst van luxe op het water

Elektrische auto's Wesley Akkerman 26 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Voor veel mensen is het een droom en een doel: een eigen superjacht hebben. Zo’n gigantische boot spreekt ons gevoel van avontuur en vrijheid aan, en veel mensen voelen zich nergens zo vrij als op open wateren. Designer Darin Osborne laat zien dat superjachten niet lelijk hoeven te zijn met zijn concept voor de toekomst.

Sleeping with the fishes is een uitspraak die je wellicht kent uit een zeer bekende film. Designer Darin Osborne nam die quote een beetje letterlijk toen hij het concept uitwerkte voor zijn eigen superjacht van de toekomst. Want als deze megalomane boot werkelijkheid wordt, kun je naast de vissen slapen.

Slapen onder water dankzij superjacht

Van boven ziet het superjacht er al futuristisch uit, door de combinatie van zachte rondingen en scherpe hoeken. Maar the real magic happens onder de recreatieve boot. Daar zit een ruime cabine die uitzicht geeft op de omgeving ónder het wateroppervlak. Dit is een loungekamer, maar je kunt er ook iets anders van maken.

Superjacht van Darin Osborne
Superjacht van Darin Osborne (Afbeelding: Darin Osborne)

Wanneer je daar lekker in de avond zit, dan kun je de lampen voor het raam aandoen. Zo kun je ook genieten van de omgeving wanneer er geen direct zonlicht is. Verder heb je als kapitein van dit schip altijd overzicht op wat er voor je of naast je gebeurt. Het roer beschikt namelijk over panoramische ramen.

Van allerlei gemakken voorzien

Onder het hoofddek zit een gigantische saloon, evenals een gedeelde leefruimte. Daar kun je onder meer gezamenlijk eten of genieten van een piano (want daar is natuurlijk ruimte voor). Bovendien staat er een compleet entertainmentsysteem als het aan de designer ligt. Want als je dan toch geld aan het uitgeven bent…

Op het dek buiten tref je een transformeerbaar podium aan, dat ook dienst doet als een jacuzzi. De bar en de DJ-booth maken de set uiteraard compleet. Vooralsnog blijft deze superjacht bestaan als concept en heeft niemand zich nog gemeld er daadwerkelijk één te bouwen. Maar wat niet is, kan nog komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Boat International

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen