Sushi eten als een koning dankzij deze waanzinnige elektrische eetstokjes

Gadgets Wesley Akkerman 21 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Onderzoekers in Japan ontwikkelden een setje elektrische eetstokjes die de smaak van zout, bijvoorbeeld bij sushi, kunnen verbeteren. De stokjes verbind je met een polscomputer die via elektrostimulatie natrium overbrengt van het eten naar de mond. Dat meldt Meiji University-professor Homei Miyashita.

Dat Miyashita met zo’n uitvinding op de proppen komt, kunnen we niet vreemd noemen. Dezelfde man presenteerde namelijk eerder de likbare televisie. Het idee achter dat apparaat is dat mensen aan hun tv’s kunnen likken en kunnen proeven wat ze op tv zien. Dan is zo’n setje elektrische eetstokjes toch wat praktischer.

Sushi eten met elektrische eetstokjes

Het idee achter de eetstokjes is ook best nobel. Sushi kan bijvoorbeeld best zout zijn. Te veel zout innemen, is niet goed voor een mens. Door de smaak van zout te simuleren, hoef je (mogelijk) nergens op in te leveren. Je krijgt de smaak die je gewend bent, zonder dat je gezondheid een ferme klap te verwerken krijgt.

Sushi eten met speciale eetstokjes
Sushi eten met speciale eetstokjes (Afbeelding: Kirin Holdings)

De smaak van zout kan tot anderhalf keer versterkt worden, aldus de onderzoekers. Vooral in Japan is dit een welkome uitvinding. Daar prefereren veel mensen eten dat naar zout smaakt. Een gemiddelde volwassen persoon krijgt zomaar tien gram zout binnen per dag. Dat is twee keer de aanbevolen hoeveelheid volgens de Wereldgezondheidsorganisatie.

Wat gebeurt er als je te veel zout eet?

Er kleven risico’s aan het eten van grote hoeveelheden zout. Zo heb je een verhoogde kans op een hartaanval. Daarnaast kan het gebeuren dat je bloeddruk omhoog gaat. Reden genoeg om te letten op wat je eet, ook als je niet in Japan woont. In verschillende etenswaren zitten helaas grote hoeveelheden zout.

Dergelijke eetstokjes kunnen dus in elk geval in Japan verschil gaan maken, mocht dit product daadwerkelijk op de markt komen. Het is de bedoeling dat de stokjes vanaf 2023 te koop zijn. Daarna wil Miyashita ook andere productcategorieën aandoen, zoals lepels en theekoppen. Hopelijk komen er dan ook meer smaken op de markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kirin Holdings

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen