Tales of Kenzera: deze Assassin’s Creed-acteur brengt eigen game uit

Games Lucas van de Wetering 6 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Abubakar Salim kan je kennen als stemacteur uit Assassins’ Creed, maar hij kan veel meer. Binnenkort brengt hij een eigen game uit: Tales of Kenzera. De demo is nu al te spelen.

Als je Assassin’s Creed: Origins hebt gespeeld, heb je Abubakar Salim vast wel gehoord. Hij nam de rol Bayek op zich. Nu is hij in de gamewereld actief al gamemaker. Met zijn bedrijf Surgent Studios, brengt hij en gloednieuwe game uit op Steam: Tales of Kenzera: ZAU.

Tales of Kenzera is op 23 april 2024 geheel te spelen, maar op dit moment kan je al wel een demo spelen. Via Steam Next Fest heeft iedereen de kans om honderden demo’s gratis uit te proberen, inclusief Tales of Kenzera.

De game van de Assassin’s Creed-acteur

Tales of Kenzera: ZAU is een verhaal over sjamaan Zau. Hij komt uit het fictieve land Kenzera. Hij probeert de ziel van zijn vader, terug te krijgen uit het land van de duisternis. Daar krijgt hij te maken met de god van de dood. Hoewel je misschien een soort grim reaper voor je ziet, is hij in dit verhaal een vaderlijk figuur. Streng, maar wel eerlijk en medelevend.

Het verhaal van Tales of Kenzera haalt inspiratie uit oude verhalen uit het oosten, middel en zuiden van Afrika. Ook heeft Assassin’s Creed-acteur Salim zijn eigen rouwervaringen gebruikt voor het verhaal van toen hij zijn eigen vader verloor. Hij wilde graag een eerlijk en emotioneel verhaal maken, door zijn eigen kwetsbaarheid te tonen.

(afbeelding: Electronic arts)

Rennen, vechten & springen in Tales of Kenzera

Op het gebied van gameplay houdt de game het redelijk simpel. Ren, loop, spring en slide door een prachtig 2.5D landschap. Totaal anders dan het Assassin’s Creed-spel waar Salim in heeft gespeeld, dus. Tales of Kenzera houdt zich meer bezig met het verhaal dan met ingewikkelde gameplay. Wel zitten er meerdere vechtonderdelen aan het spel verbonden, normale vijanden en hier en daar eens een bossfight.

Tijdens het vechten heb je de keuze uit verschillende afstands- en meleewapens. Deze wapens, kun je naarmate je verder komt in het verhaal, ook upgraden. De gevechten worden beschreven als gevechten zonder al te veel poespas, relaxt en niet al te moeilijk. Lekker toegankelijk dus, ook voor de niet-gamers.

De demo van Tales of Kenzera: ZAU is, samen met een boel andere demo’s, te spelen tot en met 12 februari.

Deze heerlijke gratis games zitten verstopt in Google

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen