Na Ted Lasso en Silo heeft Apple TV+ weer een giga-hit te pakken

Films & Series Mark Hofman 30 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Het is een heerlijk jaar voor Apple TV+. Waar de streamingdienst eerder wist te genieten van het aanhoudende succes van Ted Lasso, kwam het onlangs ook met het succesvolle Silo. Netflix staat waarschijnlijk met open mond te kijken, want waar die laatste nog aan zijn laatste aflevering moet beginnen, pakt Apple weer een gigahit.

Hoewel de eerste twee afleveringen pas sinds afgelopen woensdag te zien zijn, is Hijack zonder twijfel hét onderwerp van gesprek in televisieland. Fans van de serie kunnen niet wachten op nieuwe afleveringen en critici zijn ontzettend lovend. Wat is het succes van de serie met Idris Elba in de hoofdrol?

Netflix kijkt toe: Apple TV+ pakt wederom een hit

Er zijn voldoende series die we als verslavend kunnen bestempelen. Het meest recente voorbeeld van zo’n serie is Hijack met Idris Elba in de hoofdrol. De acteur speelt de rol van Sam Nelson, een onderhandelaar die betrokken raakt bij een vliegtuigkaping. De vlucht van Dubai naar Londen duurt zeven uur en Nelson zet alles op alles om dit tot een goed einde te brengen.

Klinkt misschien niet heel bijzonder, maar dat is de serie wel degelijk. Het verhaal speelt zich namelijk in real-time af, net als de klassieke hit 24 met Kiefer Sutherland in de hoofdrol. Elke aflevering duurt 60 minuten en geeft dus een uur in het vliegtuig weer. In theorie wellicht een lange zit, maar in de praktijk een keiharde succesformule.

Kijkers kunnen er geen genoeg van krijgen

Op het moment van schrijven zijn er dus twee afleveringen van de serie op Apple TV+ te zien. De gemiddelde score staat op 90%, waarvan het publiek de serie een score van 79% geeft. Hoewel die cijfers al indrukwekkend zijn, is het helemaal interessant om de concurrentie te bekijken.

Netflix brengt deze week bijvoorbeeld het derde seizoen van The Witcher uit, HBO Max komt met het derde seizoen van Warrior en Amazon Prime Video brengt een nieuw seizoen van Jack Ryan uit. Dat zoveel kijkers naar Apple TV+ gaan, is dus winst voor de streamingdienst.

Mocht je dus nog op zoek zijn naar een heerlijke serie en heb je Netflix voorlopig even uitgespeeld? Dan is Hijack zonder enige twijfel dé aanrader van deze week.

Haal jij volgend jaar je iPhone-apps vanaf deze absurde plek?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen