Apple TV+ heeft met deze science-fiction nieuwe Ted Lasso te pakken

Films & Series Dennis Mons 9 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Ted Lasso is zonder enige twijfel de best scorende serie op Apple TV+. Maar elke keer als je denkt dat de content op de streamingdienst niet beter kan worden, trekken ze weer een konijn uit een hoge hoed. En dat blijkt ook uit de nieuwe sci-fi-serie Silo, vindt WANT-redacteur Dennis Mons

Mocht je zo je twijfels hebben over bepaalde series of films op streamingdiensten zijn niet alleen wij, maar ook sites als Rotten Tomatoes en IMDb je vriend. En zo blijkt: Apple TV+ heeft weer een knaller in handen met zijn nieuwe sci-fi-serie Silo.

Silo is Apple TV’s nieuwe Ted Lasso en is absurd goed

Voorop gesteld; het lanceren van een nieuwe tv-serie is altijd tricky. Neem bijvoorbeeld Stranger Things op Netflix of Citadel op Amazon Prime: zelfs met de juiste mensen moet je mazzel hebben dat een serie aanslaat.

Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de Apple TV+-serie The Servant die ijzersterk is (naar mijn mening). Zeker de eerste twee seizoenen van M. Night Shyamalans Thrillers waren fantastisch. En toch wist het niet een enorm groot publiek te bereiken.

Zo anders was het met Ted Lasso die een serie over een Amerikaanse Football coach de harten van veel Amerikanen en later ook Europeanen wist te veroveren. Het is simpelweg de meest toonaangevende tv-serie van dit moment (elke aflevering huilen is een goed teken).

Silo lijkt dit ook voor elkaar te krijgen. Het gaat over tienduizend mensen die al 140 jaar ondergronds leven in een mysterieuze leefomgeving. Het is een enorme(!) bunker waarin de rest van de mensheid leeft vanwege het feit dat de aarde helemaal naar zijn knoppen is geholpen. En als ik enorme bunker zeg: als je hoogtevrees hebt, dan word je er best nerveus van.

Is ontsnappen mogelijk in de Apple TV+-serie?

Mensen in de Silo hebben geen idee hoe ze er zijn beland. Alle archieven vóór de gebeurtenis zijn verdwenen. Waarom is de aarde in puin? Geen idee. Wie heeft de Silo gebouwd? Geen idee. En zijn er mensen in de Silo die wél weten hoe de vork in de steel steekt? Geen idee.

Mocht je toch een poging wagen om te willen ontsnappen: dat is makkelijk op te lossen. Mocht je een grove overtreding maken zoals een moord, of het in bezit zijn van een relikwie (een voorwerp vóór de mysterieuze gebeurtenis) dan word je naar buiten gestuurd, met de dood als gevolg.

Óf je kan zeggen: “I want to go outside.” En dan moét je wel. Dat zijn de regels in de Apple TV+-serie. Wederom leg je dan het loodje. This is the way.

Sterrencast met een uitstekend geschreven script

Silo is zonder enige twijfel een serie die zich kan meten aan Apple TV+’ Ted Lasso. Het lijkt totaal niet op elkaar, maar het is zo ontzettend goed gemaakt. En laten we eerlijk zijn, die content is vaak beter dan dat van andere streamingdiensten.

Het is niet verwonderlijk dat de serie hoge ogen gooit. Zo kreeg Ted Lasso een beoordeling van 92 procent, met Silo op de hielen met een score van 91 procent. En dat van zowel de critici als de fans: een zeldzaam unicum op Rotten Tomatoes.

silo, apple, common
Common in Silo. (Afbeelding: Apple TV+)

Met in de hoofdrollen Rebecca Ferguson, Harriet Walter, Chinaza Uche, Common en anderen, is Silo gebaseerd op Hugh Howeys New York Times bestseller-trilogie die begon met Wool in 2011.

Silo is gewoonweg een ijzersterke serie met vleugen van The Matrix, 10 Cloverfield Lane en misschien zelfs een beetje Dune Pt. 1. En Howeys is erbij betrokken, zodat niet te veel fans tegen het hoofd worden gestoot met de Apple TV+-serie.

Met andere woorden: Apple TV+ weet héél goed hoe het de kersen op de taart weet te vinden zoals met Ted Lasso, Shrinking en nu ook zeker met Silo.

Fans Chelsea zijn pislink op Apple en Ted Lasso: what’s up?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen