Fans Chelsea zijn pislink op Apple en Ted Lasso: what’s up?

Films & Series Jeroen Kraak 22 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Ted Lasso is voor veel mensen hun favoriete serie, maar dat geldt niet voor Chelsea-fans. Zij zijn woest op de makers van de Apple TV+ serie. Maar waarom precies? Ted Lasso-fan en WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt je het.

Afgelopen weekend schreef ik waarom ik Ted Lasso een van de beste series van de afgelopen jaren vind. Het heeft alles in zich. Daar zijn de Chelsea-fans het niet mee eens. Zij spreken schande van de serie.

Chelsea-fans boos op Ted Lasso

Een aantal Chelsea fans hebben flink van zich laten horen. Niet in het stadion, maar op social media. De reden daarvoor is de nieuwste aflevering. De makers van Ted Lasso zijn namelijk met een spandoek aan de haal gegaan.

In Stamford Bridge hangt een doek met de tekst “They don’t make them like Ray anymore”, verwijzend naar Ray Wilkins. In Ted Lasso is Ray veranderd in Roy, de vloekende assistent-coach van AFC Richmond. Een leuke easter egg zou je zeggen, maar daar zijn de Chelsea-fans het niet mee eens.

Het spandoek is namelijk na de dood van Wilkins gemaakt als eerbetoon. Om het te maken was zelfs een crowdfunding-campagne opgezet. De Chelsea-fans vinden het daarom ongepast dat er grappen over worden gemaakt door de Ted Lasso-makers.

Geen respect van Apple TV+

Zo klaagt Chelsea-fan Tom Overend over Ted Lasso: “De serie gebruikt een spandoek ter herdenking van een dood persoon voor een fictief karakter.” Sommige mensen vinden echter dat hij zich niet te veel moet aanstellen.

Toch kan het nog erger. Zo zegt een fan: “Chelsea en de eigenaren wisten het misschien niet en het had allemaal de Apple TV+-productieploeg kunnen zijn. Het zou teleurstellend zijn als mensen bij Chelsea de aflevering zouden zien en niet zeggen: ‘Dit moet onmiddellijk worden teruggedraaid.’”

Chelsea zelf lijkt er echter niet zoveel moeite mee te hebben. De club promoot de nieuwe aflevering zelfs met speciale video’s.

In de tweede Ted Lasso-aflevering van het seizoen zien we de eerste wedstrijd van AFC Richmond in het Premier League-seizoen tegen Chelsea. Roy Kent was daar voorheen een clublegende en komt nu dus terug als assistent-coach.

Netflix stunt met nieuwe Spaanse serie die La Casa de Papel moet doen vergeten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen