Telegram neemt één van WhatsApp’s nuttigste functionaliteiten over

Apps Mark Hofman 23 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Telegram groeit, sinds de aangepaste gebruiksvoorwaarden van WhatsApp, als een malle. Veel mensen vinden, dankzij veel overeenkomende functionaliteiten, een goed alternatief in die eerste dienst. Het is dan ook zeker niet gek dat het bedrijf druk bezig is om steeds meer functionaliteiten over te nemen.

Het lijkt er op dit moment sterk op dat Telegram de nieuwe gebruikers wil belonen door een flink aantal nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan het platform. En één van de features zullen WhatsApp-gebruikers bekend voorkomen.

Telegram neemt nuttige functionaliteit over

Gebruikers op Telegram hebben op het gebied van functionaliteiten al bijna niets te klagen. Het is misschien niet het meest veilige alternatief voor WhatsApp, maar komt wel het meeste overeen met de dienst van Facebook. Dat weet het bedrijf achter Telegram zelf ook en daarom brengt het steeds meer bekende functionaliteiten uit. Zo is de overstap voor WhatsApp-gebruikers makkelijker te maken en weet het bedrijf zeker dat deze mensen niet voor de concurrent kiezen. TestingCatalog meldt vandaag dat er een hoop nieuwe functionaliteiten in de Android-beta van de app zitten, waarvan er eentje wel heel nuttig is.

In betaversie 7.5 van Telegram duikt er namelijk de QR-code ondersteuning op. Deze code kan worden gebruikt om mensen toe te voegen aan groepsgesprekken. Via deze weg kun je dus gewoon een uitnodiging voor een groepsgesprek sturen naar andere gebruikers van het platform. Die gebruikers hoeven vervolgens alleen nog maar de code te scannen en worden vervolgens toegevoegd. Net zoals we dat van WhatsApp gewend zijn. De gelijkenis stopt hier overigens niet. Het is namelijk ook mogelijk om de link te laten verlopen. Je kiest simpelweg hoe lang de link geldig is in de instellingen en geeft de mensen die mee willen doen de opdracht op de link binnen een bepaalde tijd te scannen. Doen ze dat niet, dan kunnen ze niet meer in de groep.

WhatsApp alternatieven Signal en Telegram: welke van de twee moet je hebben?

Verder brengt de nieuwe versie van Telegram een nieuwe manier om content te rapporteren. Naast spam is het ook mogelijk om gewelddadige, pornografische of misbruik berichten te rapporteren. Daarbij krijgen gebruikers overigens ook de mogelijkheid om meer berichten tegelijkertijd te sturen en rolt het bedrijf widgets uit voor je thuisscherm.

WhatsApp niet meer te gebruiken?

WhatsApp verliest steeds meer gebruikers aan Telegram en Signal. Dat heeft allemaal te maken met het feit dat het bedrijf aan de haal gaat met nieuwe gebruiksvoorwaarden. In Europa verandert er misschien niet heel erg veel, maar de kwestie is voor veel mensen wel kwalijk. Ondanks verschillende pogingen heeft het bedrijf het tot op heden niet voor elkaar gekregen mensen meer duidelijkheid te geven. Het feit dat gisteren werd aangekondigd dat je de dienst vanaf 15 mei niet meer kunt gebruiken, en ook al je berichten kwijtraakt, als je niet akkoord gaat met de voorwaarden zal overigens ook niet helpen.

WhatsApp zet grof geschut in, berichten vanaf 15 mei niet meer te lezen

De meest recente ontwikkelingen volgen op het gebied van WhatsApp? Check dan hier onze toegewijde pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen