Mark Hofman
Mark Hofman Tech 16 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Telegram verwelkomt WhatsApp-gebruikers met Clubhouse-alternatief

Telegram zit sinds begin dit jaar op een roze wolk, en geef ze eens ongelijk. Het platform groeit dankzij de nieuwe gebruiksvoorwaarden van WhatsApp als een malle en daar maakt het bedrijf uitstekend gebruik van. Zo is ook te zien met het zoveelste Clubhouse-alternatief die uit de grond gestampt wordt.

Clubhouse weet de smartphonemarkt sinds dit jaar in zijn greep te houden en daar maken concurrerende bedrijven maar al te graag gebruik van. Waar de al eerder een alternatief zagen verschijnen op Twitter, komt nu ook het populairste WhatsApp-alternatief met een soortgelijke functie.

Telegram introduceert Clubhouse-alternatief

Zoals gezegd heeft de komst van Clubhouse veel bedrijven nieuwe inzichten gegeven. Zo zijn er ontzettend veel alternatieven voor de app te vinden. En die alternatieven gaan niet altijd even creatief met het idee om. Lang verhaal kort: het idee wordt simpelweg gewoon gejat. Dat zien we onder andere bij Twitter Spaces gebeuren en lijkt ook het geval te zijn met Facebook Audio Rooms.

WhatsApp Telegram Clubhouse
Zo werkt de functie (Afbeelding: Testingcatalog)

Telegram pakt het wat dat betreft overigens niet heel erg anders aan. In de nieuwe betaversie van de applicatie, versie 7,6, wordt duidelijk hoe de functionaliteit eruit komt te zien. Het is namelijk mogelijk om je verhaal via Voice Chat te vertellen en vervolgens kunnen andere gebruikers naar dat verhaal luisteren. Willen ze zich mengen in het gesprek? Dan moeten ze hun hand opsteken totdat de beheerder van dat gesprek ze een beurt geeft.

Komt wel heel erg bekend voor…of niet?

WhatsApp-gebruikers in overvloed

Toch is het de zoveelste stap van Telegram die we erg kunnen waarderen. Zo is het bedrijf druk bezig om de hordes WhatsApp-gebruikers die de laatste maanden zijn aan komen waaien ook echt welkom te heten. Telegram is misschien niet veel veiliger als WhatsApp, maar het is in ieder geval een alternatief dat voor veel WhatsApp-gebruikers bekend aan zal voelen.

Benieuwd hoe goed Telegram is op het gebied van privacy? Check dan ook zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!