Telegram neemt met nieuwe functie je WhatsApp-gesprekken over

Apps Mark Hofman 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Sinds WhatsApp zijn gebruiksvoorwaarden heeft aangepast stappen veel mensen over naar andere diensten. Zo zijn apps als Signal en Telegram erg in trek. Iets waar die laatste erg goed op in lijkt te spelen.

Telegram heeft een update uitgerold waarin het mogelijk is om gesprekken uit o.a. WhatsApp te importeren. Erg handig voor alle overstappers die hun gesprekken niet kwijt willen.

Telegram neemt WhatsApp-gesprekken over

In de meest recente versie van de Telegram app voor iOS duikt de nieuwe functionaliteit op. Zo wordt duidelijk dat je niet alleen je gespreksgeschiedenis uit WhatsApp, maar ook uit Line en KakoaTalk kan halen. Alleen voordat een groot deel van de gebruikers de functionaliteit konden gebruiken, verscheen er alweer een nieuwe update. Deze zorgt ervoor dat de functionaliteit weer uit Telegram verdwijnt en dat ook alle referenties ernaar zijn verdwenen.

De kans is groot dat Telegram op dit moment druk bezig is met het testen van de functionaliteit. Het zou zomaar kunnen zijn dat de feature door een foutje in de app verscheen. Wanneer de functie weer terugkomt is op dit moment nog niet bekend.

Telegram importeren WhatsApp
De release notes van de eerste update (Afbeelding: WABetaInfo)

‘Erg makkelijk te gebruiken’

Voordat de functionaliteit weer uit Telegram verdween hebben de mensen van WABetaInfo er al gebruik van kunnen maken. Zo zijn ze erachter gekomen dat de functie erg makkelijk te gebruiken is. Gebruikers moeten eerst hun gesprekken als ZIP-bestand uit WhatsApp exporteren en moeten dit bestand vervolgens weer openen in Telegram.

Wanneer je gesprekken die uit WhatsApp komen opent in Telegram zal er een label aan deze gesprekken gehangen worden. Hierdoor weet je dus welke gesprekken op WhatsApp zijn gevoerd en welke niet.

Telegram importeren WhatsApp
Het exporteren van gesprekken (Afbeelding: WABetaInfo)

Telegram veiliger dan WhatsApp?

Er zijn een hoop mensen die, na de aankondiging van de nieuwe gebruiksvoorwaarden van WhatsApp, zijn overgestapt naar andere platformen. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat WhatsApp meer gegevens gaat delen met Facebook, waardoor de app een stuk minder veilig is op gebied van privacy. Een van de apps waar mensen naar overstappen is Telegram, maar is dat eigenlijk wel een goed alternatief?

Wij hebben Telegram en WhatsApp, op gebied van privacy en veiligheid, met elkaar vergeleken. Benieuwd naar de uitkomst van die vergelijking? Check het artikel dan hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen