Deze absurde game combineert Terminator met DayZ (en het is episch)

Games Lucas van de Wetering 4 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Wat krijg je als je Terminator en DayZ een liefdesbaby zouden maken? Waarschijnlijk de open world survival-game Terminator: Survivors.

Vechten voor je leven tegen moordlustige robots, zelf overleven in het Terminator universum wordt binnenkort mogelijk. De nieuwe game, Terminator: Survivors komt uit op 24 oktober uit in early access.

Dit is niet het voor het eerst dat we wat horen over de open-world Terminator-game. In 2022 kondigde de maker de game voor het eerst aan, maar toen nog zonder naam of releasedatum. Maar hoe gaat zo een game er nou precies uitzien? Is het een soort DayZ?

Terminator: Survivors in plaats van DayZ

De informatie over de nieuwe game komt uit een 1-minuut-lange teaser van maker Nacon. Hierin wordt geen echte gameplay getoond, maar het geeft ons wel een idee van wat we gaan kunnen verwachten van Terminator: Survivors wanneer deze uitkomt. Een soort open world survival game als DayZ, dus.

In de teaser zien we twee mensen die zoeken naar brandstof in een leegstaand pand. Tijdens deze zoektocht worden ze opgespoord door een T-800 robot, die je kent uit de films. De robot valt de twee aan, en dan wordt het beeld zwart.

Waar te spelen

Naast de trailer is er ook nieuwe informatie beschikbaar op Steam, want de game heeft hier zijn eigen pagina gekregen. Zo gaat de DayZ-concurrent zich afspelen in de wereld van de eerste twee Terminator films. Het wordt dus geen nieuw universum, maar gaat door in de wereld van bestaande films.

Wel krijgt de game geheel originele personages met hun eigen verhaal. Je kan de game spelen in je eentje of co-op. Vergelijk het een beetje met DayZ Samen moet je een fort maken en zien te overleven tegen de Terminator-robots.

Deze DayZ-concurrent zal eerst alleen verschijnen op Steam via Early Access. Later zal de game ook naar de PlayStation 5 en Xbox Series X/S komen, maar deze datum is nog niet aangekondigd.

10 belangrijke dingen die je wilt weten over Final Fantasy VII Rebirth

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen