Tesla gaat in de toekomst mogelijk bestelwagens ontwikkelen

Elektrische auto's Jeroen Kraak 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

We kennen Tesla natuurlijk vooral van de sportieve elektrische auto’s. Mogelijk breidt het bedrijf het assortiment uit met bestelwagens.

We zien bestelbusjes meer dan ooit rondrijden. Klussers en bezorgdiensten hebben door de lockdown gouden tijden. Toch rijden al die busjes nu nog vooral op diesel en benzine. Er is dus mogelijk een markt voor elektrische varianten. Mogelijk gaat Tesla daar op inhaken.

Bestelwagens zijn de toekomst?

Veel autobedrijven zijn al bezig om elektrische bestelwagens te ontwikkelen. Zo hebben GM, Rivian en Ford al aangekondigd om ze te gaan ontwikkelen. Tesla blijft verrassend stil. Tot nu dan, want topman Elon Musk is nooit te beroerd om op bepaalde zaken toelichting te geven.

Tijdens een presentatie over de financiën tijdens het vierde kwartaal deed Musk er een uitspraak over nadat een investeerder ernaar vroeg. Musk liet weten dat het voorlopig niet van de grond zal komen, maar dat het in de toekomst niets uitsluit. Dit idee zit net zoals de vrachtwagen Tesla Semi en een aantal andere projecten in wacht.

Het grote probleem is de batterij van een bestelbus. Die moet natuurlijk meer capaciteit hebben dan bij een gewone auto. Daarvoor zijn meer cellen nodig en samen met partners probeert Tesla dat nu te ontwikkelen. Het werkt aan een eigen productiefaciliteit voor accu’s. Het lijkt dus in de toekomst wel te kunnen, maar het is nu vooral wachten, meldt Cnet.

Tesla gaat nog steeds goed

Tesla lijkt zich dus voorlopig nog op personenwagens te richten en dat legt ze zeker geen windeieren. Het heeft in het afgelopen jaar voor het eerst sinds haar bestaan winst geboekt. In totaal kon het een nettoresultaat van 595 miljoen dollar presenteren.

Aandeelhouders hebben vertrouwen in het bedrijf. Hoewel het bedrijf vandaag iets in het rood staat in de beurs, is het de afgelopen maanden flink gegroeid. Het is daarmee het meest waardevolle autobedrijf ter wereld, ondanks dat de netto-resultaten minder zijn dan menig ander autobouwer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!