Tesla wil dat niemand weet over onderzoek autoriteiten naar Autopilot

Elektrische auto's Jeroen Kraak 25 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse autoriteiten doen onderzoek naar de Autopilot-functie van Tesla. Het bedrijf wil echter dat alle informatie geheim blijft.

Het Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) doet onderzoek naar de Autopilot van Tesla, nadat het opmerkte dat het systeem problemen had met het herkennen van geparkeerde voertuigen van hulpdiensten. Het vraagt zich af waarom de software niet is teruggeroepen, ondanks de problemen. Nu wil het meer informatie van de autobouwer over de public beta-test van het systeem. Het hoopt daarmee te weten te komen of Tesla onvoltooide software-updates brengt. Het is al meerdere keren voorgekomen dat een Tesla tegen een voertuig van een hulpdienst is gecrasht.

Tesla wil informatie geheim houden

Tesla moet er aan meewerken, maar heeft wel een verzoek. Het wil dat alle informatie geheim blijft, laat het aan een memo aan het NHTSA weten, meldt The Verge. Dat kan natuurlijk meerdere redenen hebben, maar vooral qua publiciteit is het natuurlijk niet handig als alles op straat komt te liggen.

Tesla kwam in september wel met een update van de software, maar pakte het niet zo aan als bij auto’s die normaal worden teruggeroepen vanwege een mankement. Dit onderzoek is ook belangrijk aangezien het wellicht iets zegt over de toekomst van softwareupdates voor auto’s. Want hoe moeten de autobouwers er mee omgaan als er een ernstige fout in de software zit? Als niet iedereen zijn software updatet, blijven er natuurlijk gevaarlijke voertuigen rondrijden.

Een nieuwe update zorgt opnieuw voor problemen

Tesla startte afgelopen weekend met het uitrollen van een nieuwe update, maar Musk tweette als snel dat hij een aantal issues zag. Ook een aantal eigenaren van een Tesla lieten weten rare problemen tegen te komen zoals de Autosteer die verdween en problemen met waarschuwingen.

Het nieuws over Tesla komt op een bijzonder moment. Fans van het bedrijf lieten eerder niet weten blij te zijn met de aanstelling van robotica-expert Missy Cummings bij het NHTSA. Zij vinden dat zij zich vijandig opstelt tegen Tesla. De vrouw heeft zelfs enkele doodsbedreigingen gekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen