Tesla-concurrent Polestar haalt achterruit uit nieuwe elektrische auto

Elektrische auto's Mark Hofman 14 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

De Polestar 4, de eerste crossover coupe van het Zweedse bedrijf, doet iets compleet anders. Van alle wijzigingen die het kon doorvoeren haalt de Tesla-concurrent de achterruit uit zijn nieuwe elektrische auto. Sorry?

Elektrisch rijden moet steeds toegankelijker worden. Er zijn verschillende modellen die je voor aanzienlijk minder geld kunt kopen en bedrijven als Polestar breiden hun aanbod in rap tempo uit. Maar of het verwijderen van een essentieel onderdeel van een voertuig nu precies de manier is om succes te boeken…

Tesla-concurrent haalt achterruit uit elektrische auto

Tesla-concurrent Polestar probeert met zijn eerste crossover coupe de markt een beetje op te schudden. De nieuwe elektrische auto van het bedrijf doet dit echter op merkwaardige wijze.

Dit gloednieuwe model, dat volgend jaar op de markt moet verschijnen, vervangt de achterruit door een camera. Het concept van een camera in de achteruitkijkspiegel is niet nieuw, maar zo radicaal als bij de Polestar 4 hebben we het nog niet gezien.

Tesla-concurrent Polestar haalt achterruit uit elektrische auto
(Afbeelding: Polestar)

Het is dan ook niet vreemd dat het Zweedse merk, dat onderdeel is van Volvo, veel commentaar krijgt op de beslissing. Zo zijn er geluiden dat het bedrijf speelt met de veiligheid van bestuurders om een stijlvollere elektrische auto te kunnen presenteren.

De afgelopen dagen hebben internationale media de kans gekregen om de elektrische auto uit te proberen en de eerste reacties zijn niet per se negatief. Het went volgens The Verge bijvoorbeeld vrij snel, maar of je het moet willen is een tweede.

De nieuwe Polestar 4

Zeker gezien de Polestar 4 beschikt over een van de snelste acceleraties van het bedrijf tot nu toe. Met het meest uitgebreide pakket accelereert de elektrische auto van 0 naar 100 kilometer per uur in minder dan 3,8 seconden.

Verder krijgt iedere Polestar 4 een accupakket tot 102 kWh dat snel kan worden opgeladen tot 200 kW. De Long Range Single Motor-variant heeft een vermogen van 272 pk met een actieradius van 600 kilometer. Het Dual Motor-model beschikt over 544 pk en een actieradius van 564 kilometer.

@wantnl

Waar je mensen met een elektrische auto nooit over hoort | Deel 2 #elektrischeauto #ev #electriccar #cartok #techtok

♬ origineel geluid – WANT

Elektrische autoverkoop gaat steeds slechter

De elektrische auto van Tesla-concurrent Polestar moet het succes van het bedrijf nog groter maken, maar of de markt daar op dit moment klaar voor is, weten we niet.

Onlangs werd duidelijk dat de verkoopcijfers van EV’s steeds meer beginnen te dalen. Het zorgt er zelfs voor dat bedrijven als Ford en Volkswagen minder willen investeren in de productie ervan.

Waar dat allemaal door komt? Dat legt Jeroen je uit in het onderstaande artikel:

Elektrische auto lijkt om deze redenen minder goed te verkopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen