Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 20 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla verbannen uit Chinese plaats vanwege spionageverdenkingen

Mensen met een Tesla onder hun achterstel mogen het Chinese dorpje Beidaihe niet meer in. Waarom niet? Omdat de plaatselijke regering het bedrijf ervan verdenkt de lokale bevolking te spioneren.

Ondanks de goede relatie tussen Tesla en de Chinese regering mogen de elektrische auto’s van het bedrijf, in ieder geval, voor twee maanden het dorpje niet in.

Tesla verbannen uit Beidaihe vanwege spionage

Het is zeker niet de eerste keer dat Tesla door de Chinese autoriteiten in verband wordt gebracht met spionage. Eerder mochten militairen hun Tesla’s al niet meer bij kazerne’s en hun huizen parkeren vanwege de zorgen. Elon Musk, CEO van Tesla, verzekerde de regering destijds al van veiligheid. Sterker nog: het Amerikaanse bedrijf bouwde een datacenter, zodat alle opgenomen bestanden lokaal opgeslagen konden worden.

Helaas heeft dit niet alle instanties van de Chinese regering gerust weten te stellen. Nadat er op steeds minder plekken Tesla’s mogen parkeren, zijn de auto’s van het bedrijf nu dus ook niet meer welkom in Beidaihe. De lokale verkeersautoriteiten bevestigen vandaag dat de elektrische auto’s in ieder geval twee maanden niet meer welkom zijn.

Beidaihe is een resort-achtig dorpje dat net buiten Beijing gelegen is. In de zomer is dit de plek waar veel belangrijke leden van de Chinese regering samenkomen voor vergaderingen. Dat zal, gezien de verdenking, dan ook de reden zijn dat de elektrische auto’s rond deze periode het plaatsje niet mogen betreden.

Een goede relatie

Zoals gezegd is het verbod opvallend te noemen. De Chinese regering en Tesla hebben een goede relatie. Voor het bedrijf van Elon Musk wordt het land ook gezien als één van de meest belangrijke. Onlangs maakte het bedrijf nog bekend dat productiecapaciteit in de Gigafactory van Shanghai te verdubbelen.

Elektrische fiets: de 5 beste e-bike modellen van Giant

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Tesla en alle andere spelers in de markt? Hou dan zeker deze pagina op onze website goed in de gaten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!