Jelle van Es
Jelle van Es Elektrische auto's 10 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla’s Full Self Driving pakket wordt er weer niet goedkoper op

Als je aan Tesla denkt, dan denk je in eerste instantie waarschijnlijk aan het feit dat het de meest populaire elektrische auto is. Maar de wagen heeft ook de mogelijkheid om te rijden met hulp.

Dit is het zogenaamde Full Self Driving pakket. Deze zorgt er nog niet voor dat je kunt gaan slapen terwijl je rondrijdt, maar geeft je wel heel wat hulp. Sinds de introductie daarvan heeft Tesla bekendgemaakt dat de prijs voor het pakket langzaam maar zeker verhoogd wordt.

Tesla’s Full Self Driving pakket stijgt in prijs

In de Verenigde Staten gaat Tesla vanaf 17 januari de prijs van het Full Self Driving pakket omhoog gooien. Op dit moment kost het nog zo’n 10.000 dollar om het pakket in huis te halen. Maar over een week betaal je er 12.000 dollar voor. Overigens is dat wel alleen in de Verenigde Staten het geval. Voor de rest van de wereld verandert er voorlopig nog helemaal niks. De CEO van het bedrijf, ene meneer Musk, liet via Twitter weten wat er ging gebeuren.

Naast de prijsverhoging voor Tesla’s Full Self Driving pakket is ook bekendgemaakt dat er volgende week een update komt. Het gaat om Beta 10.9. Het is echter de update die er op volgt die echt interessant moet zijn. Beta 11 zou volgende maand in de Verenigde Staten worden uitgerold en komt met verschillende upgrades, die laat beter werkt met grote snelwegen en wegen in steden. Zoals gezegd is de mogelijkheid op dit moment eigenlijk alleen bedoeld voor de Verenigde Staten. Daar heeft de update een zogenaamde ‘driver safety score’ van 97. In Europa is men nog niet zo ver.

Abonnementsservice

Daarnaast is het ook mogelijk om een abonnement op Tesla’s Full Self Driving te nemen. Dat kost in de Verenigde Staten momenteel zo’n 199 dollar per maand. Het is de verwachting dat die prijs ook omhoog gaat. Volgens het bedrijf moet het namelijk onder aan de streep goedkoper zijn om het pakket in één keer te kopen dan dat je er een abonnement op neemt.

Beeldscherm in je Tesla wordt een stuk beter dankzij deze verbetering

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tesla’s Full Self Driving pakket wordt er weer niet goedkoper op
Sluiten