That 90’s Show komt eraan op Netflix: 5 dingen waar we op hopen

Pop-Culture Dennis Mons 12 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

That’s 70’s Show was een heerlijke sitcom-show. Los van het tijdsbeeld benadrukte het ook een toffe relatie tussen vrienden en familie. That 80’s Show wist dat niet na te komen maar misschien doet That 90’s Show het wel op Netflix? WANT-redacteur Dennis Mons is nogal fan en gokt op deze mooie dingen.

That 70’s Show was ongekend charmant en grappig. Niet alleen was het een van de weinige sitcoms die me wist bekoren (en ja ik haat Friends, Seinfeld en die crap met die nerds) het was grappig omdat het bitchy was. Weet Netflix dat te overtreffen?

That 70’s Show naar That 90’s Show wordt een goede overgang op Netflix

Vooropgesteld wil ik wel zeggen dat ik niet per definitie een hekel heb aan sitcoms. Ik vond Cheers awesome, en hetzelfde gold voor Scrubs. Ook How I Met My Mother was tof. En laten we Marriage with Children niet uitvlakken. Maar That 70’s Show had ook zo zijn kwaliteiten. Het was guitig, en Kitty en Red als belangrijke personages waren briljant. Ik vermoed dat dit ook het geval is met deze nieuwe show op Netflix.

Die show was niet alleen fameus vanwege de goede timing: de cast was ongekend. Ashton Kutcher, Mila Kunis, Topher Grace, Wilmer Valderrama en hun collega’s waren briljant gecast (en daarna enorm beroemd geworden).

Maar twee mensen waren eigenlijk de sterren van de cast en dat waren Debra Jo Rupp als Kitty en Kurtwood Smith als Red Forman. Daarom staan ze ook vooraan in mijn rijtje als het gaat om de nieuwe Netflix-serie.

#1 Kitty en Red op Netflix

Deze volgorde van namen is heel bewust. In de show is Kitty degene ‘met de broek aan’ (rare uitdrukking) en in That 90’s Show lijkt daar geen verandering in te komen. Red heeft wellicht een grote bakkes, maar Kitty bepaalt wat er in huis gebeurt.

Gewapend met een biertje en een hele gezonde dosis chagrijn (Red) en een flinke glas wijn (Kitty) zijn en blijven deze twee personages de basis van deze serie.

#2 Herhaling is prettig, maar ga het niet overdrijven

Een van de problemen is dat je niet moet gaan knippen en plakken. De ronde cirkel waarbij de groep tieners aan het schmocken is, is grappig, maar buit dat niet uit. Edoch, wie heeft niet in een cirkel gezeten om domme gedachten te delen.  …. toch? Waar had ik het ook alweer over?

Het kan zijn dat het ons een kijkje geeft in de keuken van jonkies in de jaren negentig; ik ben er een van. Maar het lijkt wel sterk op een kopie van That 70’s Show. Wellicht gaat het nieuwe inzichten geven, maar vooralsnog hoop ik dat het niet te veel een één op één wordt.

#3 Niet te veel That 70’s Show-cameo’s alsjeblieft

Netflix heeft al aangegeven dat we veel cameo’s gaan zien van de cast van That 7o’s Show. Maar That 90’s Show blijft hopelijk wel uniek. Het heeft iets triest om de oude cast uit de stal te trekken en vragen of we oude paarden droog hooi willen zien eten. Edoch is het wel een cast van jewelste, dus soit.

Kunis, Kutcher, Stark (als die irritante Bob, de vader van Donna en buurman) komen in ieder geval voorbij. We gaan zien of dat grappig wordt.

That 70's Show Mila Kunis That 90's show
Oké deze twee moéten terugkeren. (Afbeelding: Fox)

#4 Meer random gekloot door de cast zoals de 70’s show?

Een van de charmes van That 70’s Show was dat het super duidelijk was dat de cast soms maar wat deed. Letterlijk elke acteur week af van zijn of haar tekst om er maar wat van te maken. Dat zorgde voor een unieke dynamiek waar zowel het publiek als tv-kijkers van konden genieten. Dat soort improvisatie kan ik prima waarderen. Hoe knullig dan ook.

#5 Top notch-technologie

Een van de dingen die That 70’s Show maar ook That 80’s Show zo charmant maakten, was het geflirt met technologie. Zo wordt aangekaart dat 8-tracks achterhaald zijn ten opzichte van cassettedecks. Maar gaan we nu zeurende tieners krijgen over cd’s en dvd? Die kans is groot. Ik wil weten of iemand baalt over de Nintendo PlayStation.

Met andere woorden: ik kijk uit naar de serie op Netflix en wie weet wordt dit wel een hit. Laten we hopen dat Netflix de stekker er niet uittrekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen