The Final Frontier: de juiste volgorde waarop je Star Trek wil checken

Pop-Culture Mark Hofman 27 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Iconisch, indrukwekkend en vooruitstrevend: dat is hoe Star Trek het beste beschreven kan worden. Talloze series, films en games zorgen dat nieuwkomers genoeg te ontdekken hebben. Al is een beetje sturing nooit verkeerd.

Met Strange New Worlds op SkyShowtime hebben we eindelijk weer van een klassiek goede ST-serie kunnen genieten. Smaakt wellicht naar meer, maar voor de nieuwkomer is de franchise een dolhof waar de ogen van in de kassen tollen. Een beetje navigatie, in de vorm van de vriendelijke hand van WANT, kan dus geen kwaad.

The Final Frontier: de ideale Star Trek-volgorde

Star Trek is immens groot. Wie alle afleveringen van alle series en alle films wil bekijken is honderden uren bezig. Er is zeker een handige manier om die uren flink te beperken, maar in dit artikel richt ik me op de diehards. De mensen die simpelweg alles willen zien, omdat ze de wereld zo ontzettend mooi vinden.

Je zou verwachten dat je gewoon bij het begin moet beginnen en The Original Series dus het startpunt is. Maar zoals bij veel van dit soort grote sci-fi-franchises het geval is werken de makers dwars door alle tijdlijnen heen.

star trek tv-series serie
Make it so! (Afbeelding: SkyShowtime)

Om een logisch chronologisch verhaal te krijgen hoef je dus niet bij de eerste serie te beginnen. Wie het hele verhaal, tot nu toe, wil ontdekken kan dat het beste in de volgende volgorde doen. Hou er overigens wel rekening mee dat we de films buiten beschouwing hebben gelaten.

Serie Jaartallen Seizoenen Afleveringen
Star Trek: Enterprise 2151 – 2161 4 98
Star Trek: Discovery 2252 4 55
Star Trek: Strange New Worlds 2259 1 10
The Orignal Series 2265 – 2269 3 79
The Animated Series 2269 – 2270 2 22
Star Trek: The Next Generation 2364 – 2370 7 178
Star Trek: Deep Space Nine 2369 – 2375 7 176
Star Trek: Voyager 2371 – 2378 7 172
Picard 2399 2 20

Wie deze volgorde wil bekijken heeft overigens nog wel aardig wat te doen. In totaal is de franchise, in ieder geval op seriegebied, voorzien van 37 seizoenen en 810 afleveringen. Oef!

Een unieke Star Wars-volgorde

Er zijn genoeg mensen die zeggen dat Star Trek en Star Wars niet samengaan. Onzin, vind ik. Ik ben fan van beide franchises en kan er eerlijk gezegd ook geen genoeg van krijgen.

Ben jij net als ik gewoon fan van het genre en wil je Star Wars op een unieke manier bekijken? Dan is het onderstaande artikel zonder twijfel een must voor jou!

Kijk alle Star Wars-films in deze verbazingwekkende volgorde op Disney+

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen