Paramount geeft twee Star Trek-series nieuw seizoen, maar de beste serie sneuvelt

Films & Series Lucas van de Wetering 16 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De streamingdienst Paramount+ heeft goed nieuws, en ook heel slecht nieuws voor fans van de Star Trek-franchise.

Er is goed nieuws voor Star Trek-fans. Er is aangekondigd dat de populaire serie Strange New Worlds een vierde seizoen krijgt op Paramount+. Ook is een vijfde seizoen zeker niet onmogelijk.

Maar voor al het goede nieuws, is er ook slecht nieuws. Star Trek: Lower Decks wordt gecanceld. Dit is zeer verdrietig nieuws voor fans van de franchise, want Lower Decks is misschien wel de beste Star Trek-serie op dit moment.

De beste Star Trek-serie op Paramount Plus: Lower Decks

Lower Decks is een geanimeerde sci-fi serie uit de Star Trek franchise. De serie is gemaakt door Mike McMahan voor de streamingdienst Paramount+. De serie zal eindigen nadat het vijfde seizoen uit is.

Lower Decks is een unieke serie in het Star Trek-universum. Waar de meeste films en series zich focussen op de kapiteins en belangrijke mensen, focust Lower Decks op Paramount+ zich op de crew die werkt op de lagere dekken van een onbelangrijk schip. Het gaat dus over normalere mensen, zover dat kan.

Het heeft even geduurd, maar Lower Decks is uitgegroeid tot een van de beste Star Trek-series op Paramount Plus. Waar seizoen één slechts een Rotten Tomatoes score had van 68 procent, hebben de drie seizoenen die volgden allemaal een perfecte 100 procent score. Dit maakt het schrappen van Lower Decks nog vele malen teleurstellender.

Seizoen 4 van Strange New Worlds

Toch is niet alles negatief. Paramount Plus+ laat weten dat er een vierde komt van Star Trek: Strange New Worlds. Ook lijkt er een kans te zijn op een vijfde seizoen van de serie, maar dat is nog niet zeker.

In tegenstelling tot Lower Decks is Strange New Worlds een live-action serie. Strange New Worlds op Paramount+ volgt kapitein Christopher Pike en de crew van zijn schip de USS Enterprise. Strange New Worlds speelt zich tien jaar voor de originele Star Trek-serie af.

Fans mogen ook zeker blij zijn met een nieuw seizoen van Strange New Worlds, want de serie scoort ook mega goed op Rotten Tomatoes. Al heeft de serie geen een keer de 100 procent aangetikt, hij kwam wel dichtbij met een 99 procent-score op het eerste seizoen van de serie. We mogen ook veel verwachten van het volgende seizoen.

Hoewel Paramount+ niet in Nederland is, kan je de series wel gewoon zien. Alle content van die streamingdienst staat in ons land op SkyShowtime.

Het einde van Shōgun nadert, maar Videoland en Scorsese hebben de oplossing

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen