De bizarre The Legend of Zelda-serie waar je nog nooit van gehoord hebt

Films & Series Dennis Mons 13 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

De hype rondom The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom van Nintendo is groot. En ook wij hebben ons afgevraagd in onze podcast: waarom is er geen Zelda-serie of -film als de game zo goed is? Nou, die was er wel degelijk eind jaren tachtig, en potverdorie, die was raar.

The Legend of Zelda is een magische franchise van Nintendo. En op papier zou je er ook een toffe serie van kunnen maken. Dat dachten ook deze producers en acteurs in 1986, met complete idioterie ten gevolge.

Zou je een The Legend of Zelda-serie van Nintendo kijken?

The Legend of Zelda-serie kwam uit in een jaar waarin Nintendo investeerde in het maken van tv-programma’s van personages waar mensen verliefd op waren. Zelda kwam bijvoorbeeld tegelijkertijd uit met The Super Mario Bros. Super Show! Fun fact: daar was ook de uitstekende serie Captain N te zien.

In 1986 zaten wat studiobazen dus op hun handen. Zeker ook omdat de game The Adventure of Link zo’n enorm succes was voor Nintendo. Dan moet er gewoon geld te halen zijn. De serie werd uitgegeven door Ion Television, uitgewerkt door producer Bob Forward en had welgeteld één seizoen met dertien afleveringen, in 1989. En hemeltjelief, wat een krankzinnig gebeuren.

Link gaat wát doen?!

The Legend of Zelda volgt de avonturen van Link en Zelda terwijl ze Hyrule en de Triforce of Wisdom verdedigen tegen de boosaardige plannen van Ganon. Behoorlijk herkenbaar voor de bekende Nintendo-game, maar de rest was dat verre van.

Link (gespeeld door Jonathan Potts) had bijvoorbeeld lang bruin haar en bruine ogen. En hij leek geenszins op het wat teruggetrokken personage dat we uit de game kenden. Daarin zei hij (en zegt hij nog steeds) geen woord. Zo anders was het in de serie.

Potts versie was een irritante charmeur die continu probeerde te scharrelen met Zelda (gespeeld door Cyndy Preston). Toegegeven, ze was dan ook wel een sterk personage die Link vaak genoeg hielp met zijn avonturen. En als Link dan een kus wilde, was zijn catchphrase “well excuuuuse me princess” als hij die niet kreeg. Overigens is de hele serie gewoon op YouTube terug te kijken.

Goede ideeën maar slechte uitvoering van The Legend of Zelda

Het was niet alsof de makers niet een prachtig avontuur wilden vertellen. Een tiener (Eve Forward) schreef bijvoorbeeld een van de afleveringen van The Legend of Zelda. Haar inspiratie haalde ze uit het spelen van D&D. En volgens Bob Forward (Eve’s broer, dus) was het maken van de serie grotendeels leuk voor alle schrijvers. Ook gaven ze aan dat Nintendo hen altijd alle vrijheid gaf.

An sich is het wel intrigerend dat Nintendo met dit soort projecten blijft stoeien. The Super Mario Bros. Movie was heerlijk vermaak. Het scoorde in ieder geval immens goed in de bioscopen.

En na het spelen van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, maar ook klassiekers als Link to the Past en Ocarina of Time rest dan ook een vraag: zou het mogelijk zijn om een goede Zelda-film of -serie te maken. Mmm, interessant.

4 paaseieren in de trailer van Super Mario Bros. Movie (en meer)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen