The Portal tussen Dublin en New York staat er net, en mensen verzieken het idee nu al

Lifestyle Lucas van de Wetering 13 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

The Portal staat in Dublin en New York, een scherm waarmee de twee steden verbonden worden. Maar mensen verzieken dit leuke idee nu al.

Sinds een paar dagen staat er een groot portaal in Dublin en in New York. The portal geeft een constante cirkelvormige verbinding tussen de twee steden. Het is eigenlijk een voortdurende video-oproep tussen twee verschillende kanten van de wereld.

Dit klinkt natuurlijk als een heel leuk idee, twee verschillende steden aan twee verschillende kanten van de wereld verbinden. Alleen jammer dat je er niet doorheen kan lopen. Maar mensen hebben dit leuk idee alweer verpest. Op meerdere manieren.

Mensen verpesten The Portal tussen Dublin en New York

Waar The Portal tussen Dublin en New York begon met hartjes tussen de twee steden en andere leuke interacties, nam dit al snel een verkeerde afslag. Binnen 3 uur na de opening van The Portal was er in Dublin bijvoorbeeld al een vrouw gearresteerd. Maar het wordt nog veel erger.

De boosdoeners zijn vooral de mensen in Dublin, maar dat is ook niet heel gek. The Portal staat daar, volgens Reddit gebruikers, namelijk in het smerigste deel van Dublin; North Earl Street. Mensen doen hier onschuldige dingen zoals hun middelvingers opsteken, maar een persoon nam de grap een stapje verder.

@tissuelaugh

#tissuelaugh #ireland #america #portal #dublin #nyc #1 #nice #dublinportal #nycportal #popsmoke

♬ original sound – TissueLaugh

Er verscheen een video van The Portal op TikTok gefilmd vanuit New York. Op deze video houdt iemand uit Dublin zijn telefoon voor het scherm, waarop geschreven staat ‘R.I.P. Pop Smoke’ dit is een bekende Amerikaanse Rapper die is overleden. Redelijk netjes. Maar vervolgens houdt iemand anders uit Dublin zijn telefoon voor het scherm, met daarop een foto van 9/11, een gigantische ramp in New York.

Sommige mensen kunnen hier de grap wel van in zien, maar niet iedereen is er even blij mee. Wat je er ook van vindt, het laat wel zien dat mensen iedere kans nemen om dingen te veranderen in een duistere grap. Maar zijn we heel verbaasd? Nee dat niet.

Wat is het portaal precies?

The Portal tussen Dublin en New York is een kunstwerk van een Litouwse kunstenaar genaamd Benediktas Gylys. Het kunstwerk biedt een constante live video-verbinding tussen de twee steden, waardoor mensen in contact kunnen komen met de andere kant van de wereld. En dat zonder te moeten reizen.

De gigantische face-call is eigenlijk heel simpel. Het zijn twee live-video’s met camera’s die gebruik maken van Windows video-software. Je kan het zien als een livestream die beide kanten op gaat. En dat op een gigantisch circulair scherm.

Al hebben sommige mensen The Portal tussen Dublin en New York iets minder lief behandeld, zijn er ook hele leuke interacties. Zo houden veel mensen hartjes omhoog, zijn er nummers uitgewisseld en is er een gigantische danswedstrijd geweest. Maar mensen blijven mensen, en soms kunnen ze het niet laten om hun duistere humor in te zetten.

The Line (€1 biljoen) moest 170 km lang worden, maar is nu nog maar 2,4 km

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen