LEGO ideas: 10 (nog) niet bestaande sets die we dolgraag willen zien

Pop-Culture Dennis Mons 7 dec 2022
Leestijd: 4 minuten

Ooit wel eens gefantaseerd over een LEGO-set die niet bestaat? Je bent niet de enige. Daarom heeft LEGO het concept Ideas in het leven geroepen. Daar kan iedereen een ontwerp indienen die misschien zelfs in productie genomen wordt. WANT-redacteur Dennis Mons heeft een paar favorieten op een rij gezet.

Mensen met liefde voor LEGO hebben ongetwijfeld wel eens een aflevering van LEGO Masters gekeken. Daar krijgen bouwers een opdracht en daar vloeien briljante ontwerpen uit voort. Maar de beste masters hoeven niet altijd op tv te komen, zo blijkt uit LEGO Ideas.

LEGO Ideas en de meest briljante bouwsels ooit

Het prachtige van Ideas is dus dat letterlijk iedereen met een eigen ontwerp kan komen. LEGO zet deze vervolgens op zijn eigen site, en mensen mogen erop stemmen. Bij 10.000 upvotes gaat het Deense bedrijf zijn Master Builders er naar laten kijken en sommige van die sets komen daadwerkelijk in de winkel te liggen.

Ik heb voor jullie een lijst gemaakt van een aantal sets die bijna 10K stemmen hebben, of gewoon inspirerend zijn als je een ‘free builder’ bent.

#1 Jack Skellingtons huis

The Nightmare Before Christmas behoort wat mij betreft in het lijstje van beste kerstfilms ooit. Dat maakt dit huis van hoofdpersonage Jack Skellington extra begeerlijk. De bouwer ‘Tvrulesmylife’ heeft in ieder geval de gotische stijl van Tim Burton en regisseur Henry Sellick goed weten te vangen.

LEGO Ideas
What this?! (Afbeelding: LEGO)

#2 Portal Gun uit Portal 2

‘Hooded-Blaze’ heeft de fantastische portal gun uit de gelijknamige game nagebouwd. Deze Aperture Science’s Quantum Tunneling Device (zoals hij officieel heet) bestaat uit 834 steentjes. De teller staat nu op 2230 stemmen.

LEGO Portal
The cake is a lie. (Afbeelding: LEGO)

#3 Het Paard van Troje

Dit prachtige bouwsel is gebaseerd op het holle paard dat waarschijnlijk werd gebruikt door de Grieken in de Trojaanse Oorlog. Dit enorme kunstwerk bestaat uit 2700 stukjes en heeft acht minifigs: Achilles, Odysseus en zes elitesoldaten. (Teller staat op 4817.)

Paard van Troje
Een klassiek bouwsel (Afbeelding: LEGO)

#4 LEGO Jet Car van Agent K

Deze auto van Agent K uit Men in Black is een absolute klassieker. Het tofste van deze LEGO-set is absoluut dat de auto in staat is om te transformeren. Het bouwsel heeft ondertussen 1067 stemmen.

Jet Car
Een iconische auto. (Afbeelding: LEGO)

#5 De eerste Sony PlayStation

We mogen gerust stellen dat dit voor veel mensen een flinke bak nostalgie is. Deze build van de gameconsole uit 1994 is enorm gedetailleerd en heeft zelfs een printplaat met onderdelen en chips.

Sony PlayStation Lego
Helaas werkt ‘ie niet echt. (Afbeelding: LEGO)
PlayStation Lego
Heerlijk veel detail. (Afbeelding: LEGO)

#6 De eerste Apple Macintosh

Deze Mac stamt uit 1984 en is minstens zo iconisch als de eerste PlayStation. Dit model bestaat uit 1840 onderdelen. Er zit een floppy disk bij die je eruit kunt halen en het scherm kan verwisseld worden.

Mac Lego
Hello world. (Afbeelding: LEGO)

#7 A Cat for your home

Kat
Zo cute! (Afbeelding: LEGO) (Afbeelding: LEGO)

Dit is zo’n beetje een van de schattigste sets ooit. Hij bestaat uit 1972 stukjes en is ruim 30 centimeter hoog. Het bouwsel is gebaseerd op de kat van The Yellow Brick; een kruising tussen een Siamees en een Birmaan. Dit idee heeft overigens 10.000 stemmen, dus hopelijk zien we die in de winkels terug.

#8 This fine, LEGO style

Ook This is fine heeft 10.000 stemmen en wordt dus door LEGO zelf beoordeeld. Het is de welbekende meme gebaseerd op de comic van KC Green. Overigens is de maker van plan om meer memes te gaan bouwen.

This is fine LEGO
Briljant bouwsel van een meme. (Afbeelding: LEGO)

#9 De ‘Escher-kamer’ uit Labyrinth

Deze prachtige set is een flink bouwwerk. Hij bestaat namelijk uit exact 3000 steentjes. Hij is gebaseerd op de Escher-kamer uit de film Labyrinth uit 1986. Naast de flinke set heeft ontwerper ‘ColonelAttentiveCandy’ ook nog drie mini-figs toegevoegd: Sarah (gespeeld door Jennifer Connelly), Jareth, The Goblin King (David Bowie) en baby Toby (Toby Froud).

#10 Het huis met LEGO-ballonnen uit Up

Deze briljante set is ook een absoluut meesterwerk. En daar waren meer mensen het over eens. Ook deze set heeft namelijk 10.000 stemmen. Het meest briljante aan de set zijn toch wel de ballonnen, die overigens te verwijderen zijn. Aan de set heeft maker Vaicko vier figuren toegevoegd: Carl Fredricksen, Ellie, Russell, Kevin en Dug.

UP LEGO
Ziet eruit alsof hij zo kan wegvliegen. (Afbeelding: LEGO)

Check hier ook deze tien awesome, maar peperdure LEGO-sets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen