Deze app is de Shazam voor kunstwerken

Apps Ilona Braam 21 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Als je ergens een lied hoort dat je niet kent, weet je dat je bij Shazam terecht kunt om voor je uit te vogelen hoe het nummer heet en wie het zingt. De komst van Shazam heeft ongetwijfeld veel mensen geholpen, die anders gefrustreerd rondgelopen hadden met een lied in hun hoofd. De app Magnus wil gebruikers op dezelfde manier van dienst zijn, maar dan op het gebied van kunst.

Shazam voor kunst

Dus als je bij iemand op bezoek bent of misschien op een vlooienmarkt een mooi schilderij vindt en benieuwd bent naar wie het heeft gemaakt, kun je de app erbij halen. Je maakt een foto van het kunstwerk en vervolgens krijg je (als het goed is) te zien wat de titel is en welke kunstenaar ermee bezig is geweest. Daarnaast zou de app je ook kunnen vertellen voor hoeveel geld het als laatste is verkocht en waar het bijvoorbeeld hangt.

Magnus app kunst
Bron: Magnus

Extra features

Zelfs als je in een museum rondloopt zou de app dus nog iets kunnen toevoegen. Waar je bij een expositie natuurlijk ook al te zien krijgt van wie het schilderij is en hoe het heet, krijg je doorgaans geen prijzen te zien. Verder helpt de app je ook met het vinden van galerijen en musea en kun je meteen bekijken welke exposities er gaande zijn. Magnus helpt je al laatste ook nog met het visualiseren van hoe je gevonden kunstwerken er aan de muur uit zouden zien en natuurlijk het delen van je vondsten via je social media apps.

Magnus app kunst

App voor iOS en Android

Mocht je het willen proberen, kun je Magnus in zowel de App Store als in Google Play vinden. Het is een gratis app, dus de prijs hoeft je er niet van te weerhouden. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dan niet alle kunstwerken in de Magnus database zullen staan en dat je soms alsnog geen stap verder komt.

Als je iemand bent die van kunst houdt, maar niet telkens naar hetzelfde schilderij aan wilt kijken, is Meural mogelijk iets dat je in huis nodig hebt. Het is een frame met een digitaal canvas, waarop je elke dag wel een nieuw schilderij zou kunnen toveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lifehacker

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen