The Weekend Away is de nieuwe hit op Netflix, maar is dat terecht?

Films & Series Jeroen Kraak 8 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

The Weekend Away staat bovenaan in de hitlijsten op Netflix wereldwijd. De grote vraag is of de serie het echt verdient.

Waarschijnlijk heb je het al gezien als je de afgelopen week hebt genetflixt. Helemaal bovenaan staat nu The Weekend Away. Het is een film die door Netflix zelf is gemaakt. Over de hele wereld is het te vinden in de meest bekeken Netflix-content van de laatste dagen. De grote vraag is natuurlijk of de film het echt waard is om er een avondje voor vrij te maken.

The Weekend Away op Netflix

Laten we maar beginnen met jou vertellen wat The Weekend Away precies. Netflix beschrijft de film als volgt: “Wanneer haar beste vriendin vermist raakt in Kroatië, haast Beth zich om de waarheid te ontdekken. Maar elke aanwijzing leidt tot meer verontrustend bedrog.” Het lijkt dus een mysterie dat zich afspeelt in mooi zomers decor. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Sarah Alderson. De hoofdrol is voor Leighton Meester, die je wellicht kent van Gossip Girl.

Deze flop met Arnold Schwarzenegger is een hit op Netflix

Toch is er wel wat verschil tussen het boek en de film. Dat heeft vooral te maken met de beoordeling. De novelle krijgt over het algemeen een zeer goede beoordeling. Voor de film op Netflix valt dat helaas toch wat tegen.

Gemengde reviews

Op Rotten Tomatoes zijn 16 reviews binnen. De algehele tendens is daarop niet echt positief te noemen. Op dit moment zijn slecht 56 procent van de recensies positief. Bij het publiek is het nog slechter. Daarop scoort de titel 46 procent. Variety beschrijft het als volgt: “Snel genoeg om een fatsoenlijke avond wegwerp thuisentertainment te bieden voor kijkers van wie de verwachtingen niet hoger zijn.”

Ook The Guardian is gematigd positief over de Netflix-film: “Het is een thriller bij naam, maar minder op het puntje van je stoel dan loungen op de bank, het absorberen van plotwendingen zoals het getij van de oceaan. Een beetje provocatie met een lichte toewijding – dat is in ieder geval een slechte nacht.”

Op IMDb is de sfeer ook gematigd, want daar scoort The Weekend Away een 5,6. Toch is niet iedereen negatief over de Netflix-productie. Op Twitter zijn ook een aantal reacties zoals je hieronder kunt lezen. Waarschijnlijk moet je echt zelf kijken om achter het antwoord te komen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!