Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 8 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp komt met langverwachte functie eindelijk naar Android

WhatsApp heeft ontzettend veel functies, maar op een aantal zit je niet te wachten. Dat geldt niet voor de nieuwe feature die nu naar Android komt.

WhatsApp is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe en verbeterde functies. Sommige halen nooit het levenslicht, terwijl je andere functionaliteiten het liefst zo snel mogelijk tot beschikking hebt. Dat kunnen we zeker zeggen voor een functie die nu is opgedoken door de codespeurders van WaBetaInfo. Zij hebben een blur ontdekt in de nieuwe versie van Android.

WhatsApp laat je nog makkelijker reageren op berichten

Blurren in WhatsApp

Bij een blur denk je misschien aan iets slecht, maar in werkelijkheid zit je op deze functie echt te wachten. Het zorgt ervoor dat je foto’s of teksten kunt verbergen. Het is handig als je bijvoorbeeld iets wil delen wat tevens gevoelige of persoonlijke informatie bevat. Wellicht moet je een foto van een paspoort bijvoorbeeld delen, maar wil je bijvoorbeeld niet dat je Burgerservicenummer er op staat. Zo kun je die informatie makkelijk blurren.

Natuurlijk waren er al opties om gevoelige situatie te verbergen, maar dat kostte wel wat meer werk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fotoshoppen of het kroppen van een afbeelding. Door de nieuwe functie in WhatsApp kun je het gewoon in het gesprek doen net voordat je iets wil versturen.

WhatsApp
Blurren maar. (Afbeelding: WABetaInfo)

Zo werkt het

De blur in WhatsApp werkt als volgt: als je een foto wil versturen zie je aan de bovenkant verschillende icoontjes. Een daarvan is het penseel. Selecteer daarin de kleur en kras vervolgens het gene wat je wil verbergen. Daarna kun je de afbeelding versturen en is dat deel in de kleur die je wil bedekt.

Het is opvallend dat de functie juist nu naar Android komt, want deze feature was al een tijdje aanwezig in de iOS-versie. Maar goed, zoals het bij veel zaken geldt: beter laat dan nooit. De functie zit overigens nog alleen in de beta-versie, dus niet iedereen kan ‘m gebruiken. Het is daarom nog onbekend wanneer we deze in de definitieve versie van WhatsApp zullen terugzien. Je kunt ‘m nu vinden in beta-versie 2.22.7.1 voor Android.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!