The Witcher: Netflix heeft opnieuw goud in handen

Films & Series Jeroen Kraak 17 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Wij kunnen niet wachten op het nieuwe seizoen van The Witcher. Tot die tijd kun je genieten van een nieuwe Witcher-film, maar deze is net wat anders.

The Witcher moet de Game of Thrones van Netflix worden. Het is de fantasy-serie die op dit moment de hoogste ogen weet te gooien. In de serie zien we het verhaal van hekser Geralt of Rivia die met zijn magische krachten tevens in te huren is om allerlei monsters een kopje kleiner te maken. Daarnaast moet hij er alles aan doen om zijn pleegdochter Ciri te beschermen.

The Witcher is terug

Maar goed, The Witcher speelt zich af in een eigen universum en er zijn ook nog genoeg andere verhalen die zich voor Geralt afspelen. Zo kun je vanaf 23 augustus de film Nightmare of the Wolf zien. Daarin zien we het verhaal van Vesemir, de wijze mentor van Geralt die je wellicht ook kent uit de serie en games. In tegenstelling tot die producties is hij in de film nog een jonge, brutale Witcher. Hij moet het opnemen tegen angstaanjagend monster dat het koninkrijk bedreigt.

De film is wel wat anders dan dat je van The Witcher gewend bent. Het is namelijk een animatieproductie. Dat betekent overigens niet dat het kinderachtig is, in tegendeel. Het is een vermakelijke achtbaanrit als we de trailers mogen geloven.

Is deze film echt zo goed?

De grote vraag is natuurlijk of de The Witcher-film echt zo leuk is als het lijkt. Verschillende recensenten hebben de film al gezien. Om met de deur in huis te vallen: het is goed nieuws. Na de eerste vijf recensies staat de meter op Rotten Tomatoes nog altijd op 100 procent. Zo beloont Michael Nalsh van Nerdist de film met vier van de vijf sterren. “Het is meer dan alleen een aanvulling op de show. Het heeft iets te zeggen over de wereld en de mensen dier erin leven.”

Maar het kan nog beter. Matthew Aguilar van Comicbook.com geeft de film zelfs 5 van de 5 sterren. “Als je wil weten wat The Witcher inhoudt, is dit een prachtige introductie. Voor de fans is het een absolute must-watch. Toch is niet iedereen positief. Zo geeft Samantha Nelson de film maar een zesje. Het heeft volgens haar te weinig identiteit.

Natuurlijk kun je zelf het best beoordelen hoe goed de animatiefilm van The Witcher is. Dat kun je vanaf 23 augustus doen op Netflix. Wil je seizoen van de serie zien? Dan moet je wachten tot 17 december.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen