Tiger King 2 verschijnt mogelijk toch niet (en Carole Baskin is de reden)

Films & Series Mark Hofman 2 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De maand november wordt een verdomd goede als we naar het aanbod van Netflix kijken. Al is het alleen al vanwege het feit dat Tiger King 2 zijn opwachting gaat maken. Althans, als Carole Baskin en haar man Howard hun zin niet krijgen.

De twee personen, die ook al schitterde in het eerste seizoen van de controversiële serie, klagen Netflix namelijk aan. Volgens de twee heeft de streamingdienst namelijk helemaal geen rechten om Tiger King 2 uit te brengen. Sorry, wat?!!

Tiger King 2 in gevaar

Carole Baskin en Howard Baskin zijn het niet eens met de komst van Tiger King 2. Volgens de twee heeft Netflix namelijk helemaal geen rechten om de beelden die geschoten zijn wederom uit te brengen. ‘We hebben met Eric Goode en Rebecca Chaiklin een afspraak gemaakt dat onze beelden voor één documentairefilm gebruikt zouden worden’, zo laat Howard Baskin tegenover Comicbook.com weten. Hij voegt daar nog aan toe dat ze de makers bij het eerste deel het voordeel van de twijfel hebben gegeven, omdat het resultaat alles behalve een film was.

Maar dit keer gaan de twee makers, volgens Baskin, toch echt een grens over. ‘We hebben hartstikke duidelijk gemaakt aan Goode en Chaiklin dat we geen wens hadden om onderdeel uit te maken van het tweede deel. We waren dan ook in shock toen de trailer vorige week verscheen en we zagen dat we een centraal punt in het verhaal zijn. Mét de beelden waar we geen toestemming voor gegeven hebben.’

Het mag duidelijk zijn dat Carole en Howard er alles aan zullen doen om Tiger King 2 te stoppen. Of ze dat lukt is een tweede, al hebben ze natuurlijk wel een goed punt. Als de twee kunnen aantonen dat ze daadwerkelijk misleid zijn, dan zouden ze best nog wel eens een eind kunnen komen.

Een wereldwijd fenomeen

Tot die tijd blijft Tiger King 2 op 17 november op de kalender staan. Een dag waarop de streamingdienst waarschijnlijk ongelofelijk veel gebruikt gaat worden, want het eerste deel was een wereldwijd fenomeen. Aan het begin van de pandemie was het Tiger King dat ervoor wist te zorgen dat de wereld eindelijk eens ergens anders over praatte. Het bizarre verhaal van Joe Exotic wist bij veel mensen iets los te maken en een vervolg was, ondanks het gesloten einde, bijna onvermijdelijk.

Tiger King-fans opgelet: Netflix geeft je binnenkort exact wat je nodig hebt

Tiger King 2 richt zich op de achtergrondverhalen van de personen, want wij als kijkers kennen slechts een klein deel van het hele verhaal. Daarbij zullen we dus Jeff Lowe, Tim Stark, Carole Baskin en zelfs Joe Exotic weer voorbij zien komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen