Samsung Galaxy S22: komt de telefoon eerder dan gedacht?

Smartphones Jeroen Kraak 1 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De Galaxy S22 is een toestel waar veel mensen naar uitkijken. Er is nu goed nieuws te melden over het vlaggenschip van Samsung.

De Samsung Galaxy S-serie is naast de opvouwbare telefoons een van de vlaggenschepen van het merk. De telefoon kun je dan ook zien als de Android-tegenhanger van de iPhone. Het is dan ook niet raar dat de telefoon hartstikke populair is, gezien de specs die in het hoge segment zitten.

Wanneer komt de Samsung Galaxy S22?

Nu is er goed nieuws over de Samsung Galaxy S22 te melden. Verschillende bronnen melden namelijk dat het Koreaanse merk is begonnen met de massaproductie van de onderdelen van de telefoon. Dat betekent dat de telefoon mogelijk sneller komt dan verwacht. Het lijkt in ieder geval niet zo lang te duren als de Samsung S21 FE.

Het doorgaans betrouwbare Duitse WinFuture meldt dat Samsung is begonnen met het maken van onderdelen voor de modellen SM-S901, SM-S906 en SM-S908. Die nummers zouden staan voor de Galaxy S22, S22 Plus en de S22 Ultra. Dit geldt voor een gelimiteerd aantal onderdelen voor nu zoals kabels en niet andere belangrijke componenten. Die productie wordt echter aankomende week flink opgeschroefd.

Dat Samsung nu begint met de productie kan mogelijk betekenen dat de telefoons snel op de markt kunnen komen. Normaliter start het Koreaanse bedrijf met dit proces zo’n twee tot drie maanden van tevoren. Dat zou betekenen dat de telefoons al in het begin van 2022 uit zouden kunnen komen. Natuurlijk zit er wel een grote maar aan, want het chiptekort is wel een component waar rekening mee moet worden gehouden. Een logische datum voor de presentatie zou het MWC zijn in februari.

Google deelt gevoelige klap uit aan Samsung en andere Android-telefoons

Verschillende geruchten

Over de Samsung Galaxy S22 gaan al verschillende geruchten. Zo zou de voorkant erg op die van de iPhone 13 lijken, maar zitten de camera’s weer op andere plaatsen. De S22 Ultra kan volgens de geruchten weer zeer snel opladen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen