TikTok krijgt iconische Twitter-functionaliteit om video’s te delen

Apps Mark Hofman 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Als alle social media applicaties iets gemeen hebben, dan is het wel dat ze zo nu en dan bij de buren kijken om een handige nieuwe functionaliteit over te nemen. Dat TikTok dat niet heel anders aanpakt zal weinig mensen verbazen.

Het populaire platform heeft namelijk besloten om één van de meest iconische Twitter-functionaliteiten zelf over te nemen. De retweet krijgt een tweede leven!

Twitter-feature naar TikTok

De iconische Twitter-functionaliteit wordt al jaren aangevraagd door Instagram-gebruikers, maar officieel kwam hij er nooit. Bij TikTok is dat overigens niet het geval, want het bedrijf test nu een Repost-optie voor het platform. Dat is het nieuws dat de redactie van TechCrunch aan de man brengt. Volgens het platform maakt de optie zijn opwachting in de Share-tab van de app en kunnen betatesters er nu al mee aan de slag.

TikTok Twitter
De nieuwe functionaliteit (Afbeelding: TechCrunch)

De feature doet natuurlijk precies wat je ervan verwacht. Het is mogelijk om populaire video’s of video’s die je een warm hart toedraagt met andere gebruikers te delen. Deze video’s verschijnen vervolgens op de Voor jou-pagina onder jouw naam. Klinkt natuurlijk top, maar er zijn volgens de berichtgeving wel wat beperkingen aan de functionaliteit. Zo is het op dit moment zo dat je alleen video’s uit de Voor jou-pagina kunt delen. De filmpjes die je via je vrienden toegestuurd krijgt of die je zelf ontdekt zijn dus niet te delen.

Het is mogelijk om in een paar woorden uit te leggen waarom je een bepaalde video deelt. Deze tekst is voor je volgers te zien.

Zeker niet de enige

Het is voor sommige misschien opvallend dat TikTok direct een functionaliteit van Twitter overneemt, maar uniek is dat zoals gezegd niet. Er zijn verschillende social media-platformen die functionaliteiten van elkaar lenen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Instagram Reels, dat praktisch gezien het hele concept van TikTok überhaupt overnam?

Onlangs werd ook bekend dat Spotify het populaire platform als inspiratiebron ziet. Meer weten? Check dan het bovenstaande artikel even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen