rmens
rmens Apple 22 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Tim Cook: ‘Apple Car nog niet concreet’

Tijd voor een oefening tussen de regels door lezen. Apple-CEO Tim Cook heeft in een nieuw interview met Fortune gezegd dat Apple nog geen concrete plannen heeft om een auto te maken, maar slechts ideeën, technieken en producten verkent.

Verder stelt Cook dat het verkennen van nieuwe producten en ideeën het best kan met experts. Dat zou de grote hoeveelheid zwaargewichten uit de automotive-industie die bij Apple op de loonlijst staan verklaren.

Eigen team, geen productielijn

Op de vraag waarom Apple grote hoeveelheden geld uitgeeft aan een idee dat nog niet concreet is, reageert Cook dat het wel meevalt. Volgens de CEO is er een verschil tussen het samenstellen van een team en het opzetten van een productielijn met dure machines. Het samenstellen van een team zegt alleen dat Apple met een idee speelt. Cook:

We hoeven niet enorm veel geld uit te geven om een idee te onderzoeken. Maar wanneer we wel veel geld uit gaan geven, kun je erop rekenen dat we van een idee een product gaan maken. We verkennen dingen met teams en we zijn gewoon nieuwsgierig. We proberen zo vertrouwd met technologieën te raken dat we weten waar we ze voor kunnen gebruiken.

Testlab in Sunnyvale

De ontwikkeling van de Apple Car zou buiten de Apple Campus plaatsvinden in een gebouw in Sunnyvale, een plaats naast Cupertino. Apple heeft een vergunning om er testen met auto’s te doen. Het gebouw is hermetisch afgesloten en buren omschrijven tegenover de lokale televisiezender CBS 5 vaak fabrieksachtige geluiden. De zender ging een kijkje nemen:

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Volgens eerdere geruchten zou de Apple Car in 2020 op de markt komen. Nu Tim Cook min of meer zegt dat ‘Project Titan’ zich nog in experimentele fase bevindt, moeten we dat met een nog grotere korrel zout nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!