Swipe met vertrouwen: Tinder voorkomt obscure dates met nieuwe functie

Apps Chad Grijphart 26 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Als je denkt dat de profielfoto’s op Tinder er niet altijd even betrouwbaar uitzien, heb je misschien gelijk. Gelukkig heeft de dating-app onlangs een upgrade uitgebracht voor haar verificatiesysteem. Zo wil het er zeker van zijn dat degenen die zich aanmelden echt zijn wie ze beweren te zijn.

De nieuwste toevoeging is een video-selfie-verificatie, die wereldwijd wordt uitgerold als de nieuwe methode om jouw account te verifiëren.

Tinder zet in op video voor veiligheid

Tinder vraagt gebruikers om een reeks video-selfies te maken. Uiteraard om te bewijzen dat ze daadwerkelijk de persoon zijn die ze beweren te zijn. Dus geen leipe AI hond of een obscuur nepaccount. Dit betekent dat je nu niet alleen een foto van jezelf moet indienen voor verificatie, maar ook een video van jezelf moet opnemen via de app met de frontcamera van je smartphone.

Het klinkt vergelijkbaar met andere digitale verificaties, zoals die van Apple en Google’s State ID-proces en zelfs andere dating-apps zoals Hinge. De introductie van deze nieuwe video-selfie-verificatie is een stap in de goede richting voor een veiligere dating-ervaring.

Dit is vooral belangrijk gezien de stijgende tarieven van romance scams die meerdere platforms bestrijken en het vertrouwen van gebruikers kunnen schaden. In feite heeft Hinge de video-selfie-functie al geïmplementeerd om deze problemen aan te pakken.

Bovendien biedt het behalen van verificatie op Tinder de mogelijkheid om alleen te communiceren met andere geverifieerde leden – een elite groep bekend als “Photo Verified Cuties”. Dit is een extra beveiligingsfunctie die het risico op het tegenkomen van nepprofielen verder vermindert.

Tinder zorgt dat je volgende date minder risico met zich meebrengt
(Afbeelding: Tinder)

Obscure dates zo goed als verleden tijd

Met de video-selfie-verificatie krijgen Tinder-gebruikers een extra veiligheidsmaatregel om hun accounts te beschermen tegen misbruik en fraude. Het is niet alleen geruststellend voor degenen die op zoek zijn naar liefde op Tinder, maar het is ook een stap in de richting van een veiliger online dating-landschap.

Dus swipe met vertrouwen en laat de ware liefde op Tinder gevonden worden!

WhatsApp dropt eindelijk die langverwachte iPhone en Android-functionaliteit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen