Met deze tips geniet je het meest van je AirPods

Audio Sam Dille 8 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Een gloednieuwe set AirPods klinkt voor ons als muziek in de oren. De draadloze oortjes beschikken over een aantal handige features, die je misschien nog niet allemaal kent.

In tegenstelling tot soortgelijke draadloze oortjes, worden AirPods niet geleverd met veel instructies. Ze zijn ontworpen om meteen te gebruiken. Letterlijk. Je stopt ze in je oren in de buurt van een Apple-apparaat en het werk is gedaan. Maar dat kan nieuwe gebruikers ook met veel vragen achterlaten.

Je AirPods worden nóg beter met hulp van deze tips

Maak je geen zorgen. Je vrienden van WANT hebben veel ervaring met meerdere generaties AirPods. Deze tips en trucjes moet elke gebruiker kennen om nog meer te genieten van die geweldige AirPods!

#1 Pas je aanraakbediening aan

De nieuwste AirPods hebben handige bedieningsopties, waarmee je door te tikken verschillende dingen kunt doen. Als je bijvoorbeeld twee keer op de oortjes drukt, activeert je Siri. Als je de nieuwste AirPods Pro of AirPods 3 hebt, kun je de aanraakbediening aanpassen. Op die manier kun je zelf kiezen wat er gebeurt als je op de draadloze oortjes tikt.

Dit doe je door in de instellingen van je iPhone naar ‘Bluetooth’ te gaan. Zoek je oortjes op en druk op de kleine ‘i’ naast de naam. Dit zorgt ervoor dat je in de instellingen van je AirPods komt. Hier vind je een overzicht van de verschillende aanraakbedieningen die je kunt aanpassen. Speel een beetje met de instellingen en ontdek wat het beste voor je werkt.

#2 Schakel ‘Zoek mijn’ in

Je AirPods kwijtraken is al een ramp op zich. Maar als je de ‘Zoek Mijn’-functie niet hebt ingesteld, heb je pas echt een probleem. De app kan met behulp van Bluetooth de locatie van je Apple-apparaten traceren. Als je goed bent ingelogd, kan Zoek Mijn in bijna elk mogelijk scenario je oortjes traceren. Hoe je de functie goed instelt en gebruikt, leggen we je uit in dit artikel.

Apple komt met drie nieuwe AirPods in 2024 en dit zijn ze
De derde generatie. (Afbeelding: Apple)

#3 Geen iPhone? Zo gebruik je AirPods op een Android

Je kunt AirPods prima gebruiken met je Android-telefoon. Sommige Apple-functies kun je alleen niet gebruiken. Bijvoorbeeld het controleren van de batterijstatus en het gebruik van Siri.

Open eerst de instellingen van je smartphone en navigeer naar de Bluetooth-instellingen. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld en dat je apparaat zichtbaar is voor de oortjes.

Open nu de oplaadcase van je Apple AirPods en druk op de witte knop aan de achterkant van de case. Als je de AirPods Max koppelt, houd dan de knop voor ruisregeling vijf seconden ingedrukt. Dit zet de oortjes in de koppelingsmodus. Je AirPods worden nu weergegeven tussen de beschikbare apparaten van het Bluetooth-menu van je Android-telefoon. Tik op de goede naam en bevestig het koppelingsproces.

#4 Laat je oortjes draadloos op

De meeste AirPod-cases kun je draadloos opladen. Je kunt hiervoor het beste een Qi-oplaadstation gebruiken en je case erop zetten. Soms moet je een beetje duwen om het oplaadlampje aan te laten gaan. Maar als je de juiste positie hebt, kun je de oortjes volledig opladen.

AirPods 3 Review gadgets
Nieuw ontwerp. (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

#5 Automatische oordetectie uitschakelen

We zijn grote fans van automatische oordetectie. Zo kunnen je oortjes zien wanneer je ze in je oren hebt, en kunnen ze muziek afspelen of pauzeren. Afhankelijk van of je ze draagt. Dat soort detectie is alleen niet voor iedereen ideaal. Als je de gewoonte hebt om vaak een oortje uit te doen, maar niet wilt dat het geluid pauzeert, kun je de functie uitschakelen.

Ga naar de instellingen van je iPhone. Activeer je AirPods en selecteer ze om naar hun menu te gaan. Scroll een beetje naar beneden en je zou het gedeelte ‘Automatische oordetectie’ moeten tegenkomen. Daar vind je een schakelaar die de functie kan uitzetten.

Apple Watch geüpdatet? Deze apps moet je echt eens proberen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen