Topgames van 2020: Doom Eternal gaat voor keiharde actie zorgen

Games Jelle van Es 18 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

De Doom-reeks is er eentje die ons mee terugneemt naar de beginperiode van de jaren negentig. Na het succes van Wolfenstein kwam de ontwikkelaar met een zeer bloederige titel, die voor veel controverse zorgde. Sinds die tijd hebben we om de zoveel tijd een game uit de reeks gezien. In 2016 kwam de reboot met Doom en dit jaar verschijnt Doom Eternal.

Wat is Doom Eternal?

Kort door de bocht is Doom Eternal het nieuwste deel in de reeks. Het speelt zich een paar jaar af na de gebeurtenissen van de vorige Doom die in 2016 verscheen. Andermaal kruip je in de huid van de zogenaamde Doom Slayer en neem je het in de shooter op tegen de vele vijanden die rechtstreeks uit de hel op de aarde zijn gekomen. Gelukkig heb je daarbij de beschikking over een uitgebreid wapenarsenaal om al deze vijanden een kopje kleiner te maken.

Doom Eternal
Fijne actie (Bron: Bethesda)

Denk daarbij aan wapens als de shotgun, de rocket launcher, de plasma rifle en de iconische BFG 9000. Alsof dat nog niet genoeg is, heb je ook nog wapens om van dichtbij te knokken. De welbekende kettingzaag keert terug en je hebt ook een nieuw soort zwaard om mee los te gaan. Lukt het je vijanden van dichtbij af te maken, dan resulteert dat in een gruwelijke kill-animatie en krijg je bovendien een bonus op het gebied van gezondheid. Op die manier wil de ontwikkelaar een agressieve speelstijl stimuleren.

Tot slot kent Doom Eternal nog een interessante multiplayer. Daarin is één speler de Doom Slayer en neemt hij het op tegen twee andere spelers. Deze kruipen in de huid van één van de beschikbare demonen. Deze demonen zijn minder krachtig, maar door goed samen te werken zouden ze de Doom Slayer kunnen verslaan.

Doom Eternal PlayStation 4
Veel vijanden (Afbeelding: Bethesda)

Doom Eternal werd al in 2018 aangekondigd en zou eigenlijk eind 2019 verschijnen. Toen werd echter bekendgemaakt dat de game uitgesteld werd om op die manier de ontwikkelaar meer tijd te geven om een goed product af te leveren. Hopelijk is dat ze gelukt.

Waarom wel?

Keiharde actie zonder al te veel poespas is iets wat soms gewoon heel erg lekker is. En wanneer we kijken naar de verschillende beelden die van de game zijn uitgebracht, dan is dat precies hetgeen dat we daarin zien. Bovendien wist zijn voorganger veel indruk te maken en hebben we het idee dat de ontwikkelaar geleerd heeft van de fouten. Zo was de multiplayer van die voorganger erg matig en zien we daarvoor in de plaats nu iets compleet anders.

Waarom niet?

Er lijkt moeite te zitten in het verhaal. En dan vraag ik me toch echt af: waarom? Ik hoop niet dat we straks een heel verhaal voorgeschoteld krijgen waar eigenlijk niemand op zit te wachten.

(Bron: Bethesda)

Doom Eternal verschijnt op 20 maart en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen