Total War: Rome Remastered laat je het Romeinse Rijk leiden

Games Jelle van Es 26 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van strategie-games is de Total War-reeks al vele jaren heer en meester. Het succes van de reeks begon eigenlijk met Rome: Total War. En die game krijgt in de vorm van Total War: Rome Remastered nu een tweede leven.

De originele Rome: Total War (toen eerst de setting werd genoemd en daarna dat het onderdeel was van de Total War-reeks) stamt alweer uit 2004 en is behoorlijk verouderd als je het nu speelt. Wat dat betreft is een nieuw likje verf met Total War: Rome Remastered wel welkom.

Total War: Rome Remastered komt er aan

Heel erg lang hoef je overigens niet te wachten voordat je aan de slag kunt gaan met Total War: Rome Remastered. De game staat namelijk al gepland voor 29 april, dus dat is over een maandje. De game wordt gemaakt door Feral Interactive en The Creative Assembly en geeft de oude game dus een nieuw likje verf. Zo wordt er gebruik gemaakt van een 4K-resolutie, zijn de modellen van de strijders verbeterd, ziet de omgeving er beter uit en moet ook de gameplay net wat beter tot zijn recht komen. Dit allemaal moet er voor zorgen dat de oude game een stuk fijner speelt. De onderstaande trailer laat die gameplay overigens niet zien, maar geeft je wel een mooie achtergrond van de setting.

Naast de verschillende verbeteringen die worden doorgevoerd in Total War: Rome Remastered krijg je ook wat nieuwe content. 16 facties die in het origineel niet speelbaar waren, kun je nu wel gebruiken. Die komen bovenop de 22 facties die wel al in het origineel zaten. Op die manier heb je dus genoeg te doen in de game. Verder belooft de ontwikkelaar dat de game wat duidelijker is. Zo heb je een tactical map tijdens de gevechten, een verbeterde campaign map, een diplomatiek systeem dat logischer in elkaar zit en meer mogelijkheden om in te zoomen. De tutorial is verder ook verbeterd en je krijgt meer adviezen tijdens het spelen. De game wordt verder voorzien van de Barbarian Invasion en de Alexander uitbreidingen.

Total War: Rome Remastered
Grootse gevechten (Afbeelding: The Creative Assembly)

Korting

Mocht je het originele avontuur op Steam bezitten, dan krijg je vijftig procent korting wanneer je Total War: Rome Remastered aanschaft. Op die manier kun je nog even vooruit terwijl je wacht op Total War: Warhammer 3.

Beleef eind dit jaar grootse veldslagen in Total War: Warhammer 3

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen