Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 23 aug 2021

Pijnlijk! Trailer Spider-Man: No Way Home veel te vroeg gelekt

Sony en Marvel hebben een pijnlijke nederlaag gelegen. Een trailer van de nieuwe Spider-Man: No Way Home is per ongeluk verschenen.

Spider-Man: No Way Home is een van de grootste films dit jaar. Veel Marvel-fans kijken er dan ook naar uit. Rond de film bleef het de afgelopen tijd angstvallig stil. Tot nu, want er is opeens een trailer verschenen wat eigenlijk helemaal niet de bedoeling was.

Spider-Man No Way Home komt eraan

Het was ontzettend stil rond de nieuwe Spider-Man-film. Zo stil zelfs dat fans zich afvroegen of er überhaupt wel een trailer van de nieuwe film zou verschijnen, vanwege de twee titels die eraan komen. Marvel-baas Kevin Feige stelde eerder de fans gerust dat de trailer gewoon zou komen. Maar nu was in ieder geval niet de bedoeling.

Op Twitter en TikTok is de vermeende eerste trailer al gelekt. Sony doet nu haar best om ze allemaal offline te krijgen, maar dit lijkt onbegonnen werk. Als iets op het internet rondgaat is het als een bosbrand die zich steeds verder uitbreidt en niet meer te stoppen is.

Dit is de slechtste Marvel-film ooit: maak kennis met Howard the Duck

Nog niet compleet

Er is een reden waarom Sony en Marvel het delen van de trailer van Spider-Man niet zien zitten. Het zou gaan om een versie zonder special effects. Het ziet er dus niet uit als Sony het wil. Omdat het een vroege versie is, zit er ook een watermerk op en dat is dus pijnlijk voor diegene van wie de video is. Het zou gaan om VFX-artist Wassila Lmouaci. Hij werkte al eerder mee aan Thor: Ragnarok. Overigens hoeft het niet te betekenen dat Lmouaci het zelf gelekt heeft. Aangezien de trailer met een mobiele telefoon is opgenomen kan het ook zomaar zijn dat iemand over zijn schouder heeft meegekeken.

Maar er is meer duidelijk door de trailer. We zien nu voor het eerst ook Willem Dafoe als de Green Goblin en Alfred Molina als Doc Ock. Dat is natuurlijk pure nostalgie. Het doet ons een beetje denken aan het optreden van J.K. Simmons als J. Jonah Jameson in Spider-Man Far From Home. Dat was een legendarisch moment in de vorige film.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pijnlijk! Trailer Spider-Man: No Way Home veel te vroeg gelekt
Sluiten