Trust GXT 259 Rudox Studio Microphone is perfect voor content-creators

Games Jelle van Es 26 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Nu we meer aan het thuiswerken zijn, kijken we naar verschillende manieren om ons werk te doen en goed te communiceren. Voor onze dagelijkse werkzaamheden is het handig om gebruik te maken van een goede webcam en een microfoon om jezelf verstaanbaar te maken. De Trust GXT 259 Rudox Studio Microphone is echter meer een apparat die geschikt is voor zogenaamde content-creators.

De Trust GXT 259 Rudox Studio Microphone is een microfoon die handig is wanneer je gebruik maakt van voice-overs, graag muziek opneemt of een podcast maakt. Ook voor hen die wel eens livestream opstarten en zichzelf goed verstaanbaar willen maken is het een aardig alternatief. Het opvallende van deze microfoon? Hij komt met een reflectiescherm, waardoor omgevingsgeluid goed wordt weggefilterd en je stem beter tot zijn recht komt. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Trust GXT 259 Rudox Studio Microphone Review

1. Makkelijk aan te sluiten

De Trust GXT 259 Rudox Studio Microphone komt in een flinke doos. En daarvan krijg ik het altijd behoorlijk benauwd. Ik ben niet zo handig en zie het liefst dat iets makkelijk in elkaar gezet wordt. Ondanks dat het dus een flink pakket is, is het in de praktijk behoorlijk goed in elkaar te zetten. Binnen een half uurtje had ik alles wel klaar staan en kon ik opnames gaan maken. Met een USB-kabel sluit je hem aan op je pc of laptop. De ingang van de USB-kabel op de microfoon is niet superstevig, maar viel er tijdens gebruik niet uit. Daarnaast is het wel handig dat de microfoon een AUX-aansluiting heeft. Daarmee kun je een koptelefoon op de microfoon aansluiten en op die manier direct horen wat voor audio je produceert.

Trust GXT 259 Rudix Studio Microphone
Binnen de kortste keren heb je alles staan (Afbeelding: Trust)

2. Geluidskwaliteit is top

En de geluidskwaliteit die de Trust GXT 259 Rudox Studio Microphone produceert is dik in orde. Zeker wanneer je een luide pc hebt of iets anders dat in je kamer geluid maakt, merk je dat het een stuk puurder is en je beter hoort wat je stem doet. Nu doe ik tegenwoordig geen voice-overs meer over gamevideos. Maar mocht ik dat ooit weer gaan doen, dan weet ik dat ik met deze microfoon er zeker van ben dat het geluid dik in orde is.

3. Scherm oogt professioneel

Daarnaast is het zo dat je met de Trust GXT 259 Rudox Studio Microphone in je setup gelijk het idee hebt dat je weet waar je mee bezig bent. Het is echt een product die wat uitstraalt. Als je een beginnende streamer bent die serieus genomen wilt worden, doet er goed aan om na te denken wat er allemaal in het beeld te zien is. Een microfoon is daarbij vaak een eyecatcher en met dit ding in beeld zullen je volgers gelijk denken dat jij weet wat je doet. Het is zeg maar een mooi visitekaartje.

4. Maar neemt wel wat ruimte in

Maar met de Trust GXT 259 Rudox Studio Microphone in je setup is het wel zo dat er veel ruimte in wordt genomen. De microfoon komt eigenlijk het beste tot zijn recht wanneer je er goed in spreekt en dan is dat scherm wellicht niet helemaal de juiste oplossing. Een deel van je gezicht zal dan niet goed in beeld zijn. Wat dat betreft is het wellicht een microfoon die je meer voor voice-overs gebruikt. Het scherm is overigens wel weg te nemen, wanneer je dat zou willen.

Trust GXT 259 Rudix Studio Microphone
Niet geschikt voor de kleine gamekamers

5. Zonder scherm is audiokwaliteit iets minder sterk

Wie er voor kiest om het scherm weg te halen, mist wel het unieke aan de Trust GXT 259 Rudox Studio Microphone. Hetgeen dat omgevingsgeluid wegfiltert is dan afwezig en dan is de kwaliteit van de audio wel iets minder. Het is nog steeds in orde, waardoor het voor streams te gebruiken is, maar het zal een verschil opleveren wanneer je naast streams in beeld ook voice-over video’s gaat doen.

De Trust GXT 259 Rudox Studio Microphone is nu beschikbaar en onder andere hier te scoren. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

[REVIEW] Trust GXT 258 Fyru microfoon: betaalbaar en kwalitatief goed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen