Twitch naar de Switch: populaire platform eindelijk beschikbaar

Games Wesley Akkerman 12 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De videostreamingdienst Twitch is voortaan ook beschikbaar op de Nintendo Switch. Zo kun je naar gameplay kijken op de spelcomputer, in plaats van zelf iets te moeten spelen. Wel zo gemakkelijk voor wanneer je zelf geen zin hebt om te gamen. Je start de app op, kiest een game uit en begint meteen met kijken.

Twitch is een videostreamingdienst waarmee je kijkt naar andere mensen die aan het gamen zijn. Dat is de kern, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo zijn er categorieën waarin mensen gewoon lekker met elkaar praten, een kopje koffie drinken of hun make-up doen. Als je het wil livestreamen, dan zijn er ongetwijfeld kijkers.

Twitch op de Switch

De app voor de Nintendo Switch is lekker simpel. Wanneer je de applicatie opent, dan krijg je een overzicht te zien van aanbevolen streams. Via de optie Browse kom je uit op een keuzemenu met games en categorieën. Tot slot is er de zoekoptie. En dan kun je makers, games en genres opzoeken die je interessant vindt.

Twitch Switch
Twitch op de Switch (Afbeelding: Twitch)

Belangrijk om te weten: de app is alleen bedoeld voor het bekijken van Twitch-streams. Je kunt er dus niet zelf mee streamen. Daar heb je nog altijd een goede pc voor nodig. Je kunt je gameconsoles, waaronder de Nintendo Switch, op je pc aansluiten en via deze dienst je eigen gameplay uitzenden.

Opvallend verschil

Een opvallend verschil ten opzichte van andere versies van de Twitch-app, is dat je de chat niet ziet. Niet in handheldmodus en ook niet op de tv. Wil je de chat zien en ondertussen zelf chatten, dan scan je daarvoor een QR-code. De chat verschijnt dan op je smartphone. Dat typt ook net even wat lekkerder.

Heb je al een Twitch-account? Dan meld je je simpelweg aan via een QR-code of via de website van het bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitch

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen