Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 11 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Twitter gaat vanaf april 2021 volledig de strijd aan met Clubhouse

Twitter heeft onlangs zijn officiële applicatie van een update voorzien die melding maakt van het feit dat Spaces snel klaar is voor release. Wanneer dat eenmaal gebeurd is, dan kan het sociale netwerk officieel de strijd aangaan met de audio-applicatie Clubhouse, waarmee je kunt luisteren naar andermans gesprekken.

Mocht je deze week de officiële Twitter-applicatie op je smartphone geopend hebben, dan werd je misschien verrast door de melding dat Spaces klaar is voor een release. En met ‘klaar voor een release’ bedoelen we dat iedereen aan de haal kan gaan met de nieuwe functie en dus zelf (openbare) kamers aan kan maken.

Meeluisteren op Twitter

Spaces is een audiofunctie waarmee je gesprekken kunt voeren met andere mensen op Twitter. Het mooie aan de functionaliteit is dat andere mensen jullie aangemaakte kamer kunnen binnenkomen en meeluisteren met het gesprek. Komt je dat bekend voor? Juist, dat is namelijk het concept van Clubhouse.

Twitter Spaces Clubhouse
Het alternatief voor Clubhouse (Afbeelding: Twitter)

In de melding die Twitter toegevoegd heeft aan de app, lees je dat je nu kunt “tweeten en praten”. Nu is echter een betrekkelijk begrip, aangezien het op moment van schrijven nog niet mogelijk is een kamer voor gesprekken te openen. Het bedrijf laat weten dat iedereen dat vanaf april, volgende maand dus, wel kan doen.

April is het plan

Grappig genoeg werd dat nieuws gedeeld in een Space op het sociale netwerk, dat georganiseerd werd door het bedrijf. De functie is nog niet helemaal rijp, maar het is wel de bedoeling dat iedereen ermee kan werken vanaf april. Of nou ja, het plan is om in april te lanceren — de plannen staan niet helemaal vast.

Clubhouse is één van de populairste apps van het moment, maar wat is het?

Mocht het Twitter inderdaad lukken de functie op tijd te lanceren (het bedrijf is er zelf een beetje vaag over), dan kan iedereen op Android en iOS met elkaar in gesprek gaan. Je kunt mensen uitnodigen voor een gesprek, terwijl andere mensen zich kunnen aanmelden voor het luisteren naar dat gesprek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!