Android-gebruikers hebben een toffe Google Chrome-feature gekregen

Apps Wesley Akkerman 11 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

De Google Chromebrowser op Android heeft een toffe functie gekregen die voorkomt dat je wellicht onnodig een websitepagina opent. Je kunt namelijk binnen de browser een preview van die pagina opvragen. Mocht zo’n pagina toch niet bevatten wat je zoekt, dan hoef je hem ook niet uit je groep tabbladen te halen.

De update is nu voor iedereen beschikbaar, maar het kan zijn dat je nog even moet wachten tot die aangekomen is op jouw smartphone of tablet. Eerder rolde Google nog een andere grote update voor Google Chrome op Android uit. Door die update kun je tabbladen op je smart device nu groeperen.

Previewfunctie Chrome op Android

De kleine update werd voor het eerst gespot door de redactie van 9to5Google. Wanneer je de update binnengehaald hebt, dan krijg je toegang tot een nieuwe functie binnen het contextuele menu. Dat menu verschijnt in beeld wanneer je een link even kort ingedrukt houdt binnen de Google Chromebrowser.

Chrome op Android
Pagina bekijken op Chrome op Android (Afbeelding: Wesley Akkerman)

De functionaliteit staat tussen de opties waarmee je een link in een incognitotab opent en een linkadres kopieert. In de Nederladse versie van de browser wordt die Pagina bekijken genoemd. Wanneer je daarop tapt, dan krijg je als het ware een voorproefje van de pagina die je zou kunnen openen.

De pagina wordt geopend in een nieuw scherm bovenop je huidige tab. Bovenin zie je nog wel wat informatie staan, zoals een favicon, paginanaam en domeinnaam, evenals een knop waarmee je de pagina volledig opent. Je kunt de preview ook sluiten, door op de X te drukken naast die eerdergenoemde knop.

Chrome op Android
Pagina bekijken op Chrome op Android (Afbeelding: Wesley Akkerman)

Handige functie

Deze functionaliteit voor Google Chrome op Android kan bijzonder handig zijn voor verstokte Chromegebruikers. Zeker als je kijkt naar hoe de browser tegenwoordig omgaat met gegroepeerde tabbladen. Je kunt zo het besluit een pagina toe te voegen aan een bestaande groep nog even uitstellen.

Google Chrome verbetert gebruikservaring met nieuwe functionaliteiten

Je hoeft overigens niets te doen voor het binnenhalen van de nieuwe functie. Wanneer je versie 89 op je Android hebt staan, dan wordt die automatisch toegevoegd via een server-side update. Google heeft twee jaar gewerkt aan de functie, dus laten we er dan ook maar gebruik van maken, niet waar?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen