Nee hé: Ubisoft stelt Skull and Bones voor de miljoenste keer uit

Games Jeroen Kraak 27 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De dag waarvan je eigenlijk al wist dat hij weer zou komen, is daar. Ubisoft heeft de game Skull and Bones voor de zoveelste keer uitgesteld. Wat is er toch aan de hand?

Laten we teruggaan naar het begin, zes jaar geleden, naar 2017 om precies te zijn. Assassin’s Creed Black Flag was een enorme hit. In die game kon je met een schip varen en andere schepen enteren. Deze populariteit was voor Ubisoft de reden om met een nieuwe piratengame te komen, en dus kondigden ze Skull and Bones aan.

Waar blijft Ubisoft nu met Skull and Bones?

Het leek een logische stap en ook een vrij eenvoudige game om te ontwikkelen. De technieken konden worden overgenomen uit Assassin’s Creed: Black Flag. Dus zou je denken dat het niet lang zou duren. De praktijk wijst echter anders uit.

Het afgelopen jaar was de releasedatum van Skull and Bones al meerdere keren uitgesteld: eerst naar 8 november 2022, vervolgens naar 8 maart 2023 en daarna ergens in datzelfde jaar. Nu is de game opnieuw verplaatst, deze keer naar het vierde kwartaal van het jaar 2024, dat wil zeggen tussen januari en maart 2024.

Natuurlijk is het begrijpelijk dat ze de game nu niet willen uitbrengen. Het laatste kwartaal van dit jaar zijn er al behoorlijk wat grote games uitgekomen, zoals Spider-Man 2, Starfield, Super Mario Bros. Wonder, Assassin’s Creed Mirage, en Baldur’s Gate 3. Toch is het pijnlijk om de game opnieuw uit te stellen, vooral als je bedenkt hoe vaak dit al is gebeurd. Bovendien zijn november en december nog niet erg druk qua grote game-releases.

Goed of slecht?

Toch moeten we de makers van Skull and Bones enigszins verdedigen, omdat het te vroeg uitbrengen van een game ernstige gevolgen kan hebben, zoals we hebben gezien bij Cyberpunk 2077. Hoewel dit inmiddels een geweldige game is, duurde het een behoorlijke tijd voordat dit het geval was na de release.

Met zo’n frequente geschiedenis van uitstel ontstaan hoge verwachtingen, maar tegelijkertijd wordt er ook om gelachen. De release van dit spel lijkt nu echt een lopende grap te worden. De grote vraag is dus: zal Ubisoft ooit nog met Skull and Bones komen?

Spider-Man in Parijs weet Lupin van de troon te stoten op Netflix

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen