Machtige vertaalgadget is de ultieme droom voor je volgende vakantie

Gadgets Wesley Akkerman 6 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je op vakantie gaat, dan heb je het liefst zo min mogelijk gedoe. Een handige gadget kan daarbij helpen: deze doorbreekt taalbarrières. Zo hoef je je geen zorgen te maken of je wel je weg kunt vinden in een land waarvan je de taal niet spreekt. De Newyes Scan Reader Pen 3 kan teksten live voor je vertalen wanneer nodig.

Misschien herken je het wel. Je zit in een buitenlands restaurant en kunt geen chocolade maken van de menukaart. Misschien herken je wat algemene woorden of kunnen foto’s uitkomst bieden. Maar wat nou als dat niet het geval is? Dan kun je beter even de boel vertalen, bijvoorbeeld met een handige gadget.

Handige gadget voor op vakantie

Dan hebben we het over de Newyes Scan Reader Pen 3. Met dit apparaatje kun je nagenoeg elke tekst vertalen. Binnen enkele seconden kun je een vertaalde tekst lezen of horen (via je AirPods bijvoorbeeld) en je keuze maken. De taalscanner ondersteunt 112 talen en herkent drieduizend karakters per minuut.

Zo’n accessoire kan wellicht ook handig zijn voor de mensen die dyslexie hebben. Want de vertaalpen kan de tekst voor je voorlezen, waardoor je daar niet mee hoeft te worstelen. Anders kunnen studenten hier echter wel mee overweg, bijvoorbeeld wanneer ze in het buitenland studeren en de taal nog niet beheersen.

Je stem opnemen

Dat de Newyes Scan Reader Pen 3 handig is tijdens je vakantie blijkt ook wel uit het feit dat je je eigen stem kunt opnemen. Je spreekt een zin in en kan die vervolgens vertaald ten gehore brengen. Zo kun je bijvoorbeeld heel snel aan iemand vragen hoe je precies moet lopen of tegen een ober zeggen dat je geen worst lust.

Uiteraard kan iemand dan zijn of haar antwoord inspreken, waarna de pen ook dat antwoord vertaalt in de door jou ingestelde taal. Je kunt hier natuurlijk apps voor op je smartphone gebruiken, maar die werken niet altijd lekker wanneer je geen actieve internetverbinding hebt.

Wist je overigens dat een aquarium en een computerkast ook fantastisch goed bij elkaar passen? Je leest het in onderstaand artikel!

Voer je vissen tijdens het gamen met behulp van dit bizarre PC-aquarium

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Newyes

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen