Zo verberg je makkelijk onnodige apps op je iPhone

Tech Dennis Mons 23 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Met een heel handig trucje zorg je ervoor dat apps op je iPhone verborgen worden. WANT-redacteur Dennis Mons is een sloddervos, dus legt je even uit hoe je je Thuisscherm schoonhoudt.

Zonder enige twijfel zijn er veel iPhone-gebruikers die nieuwe apps downloaden op hun iPhone. En zeer vaak blijven die staan op de laatste pagina op de telefoon. Dankzij een eenvoudig trucje verberg je degene die je niet of minder vaak gebruikt.

iPhone en apps opschonen

Laten we heel eerlijk zijn, het kost weinig moeite om nieuwe downloads te rangschikken of in een folder te stoppen. En toch zijn vele van ons in het bezit van een rommelige iPhone. Het resultaat is dan ook dat je soms oeverloos aan het scrollen bent of de zoekfunctie gebruikt.

iPhone 14 Pro Dynamic Island Android apps
De iPhone 14 Pro (Afbeelding: Apple)

Met een eenvoudig trucje zorg je ervoor dat nieuwe apps direct in je App Library worden gezet. Deze verschijnen dus alleen wanneer je ze nodig hebt, of wanneer je ervoor kiest ze toe te voegen aan je thuisscherm.

Verbergen doe je simpelweg zo

#1 Open je Settings en klik op Beginscherm

iPhone apps
Stap 1 (Afbeelding: Apple)

#2 Klik op Alleen appbibliotheek bij Nieuwe appdownloads

iPhone apps
Stap 2 (Afbeelding: Apple)

#3 Om je nieuwe downloads te vinden moet je tot het einde naar links swipen op je Beginscherm. Hierdoor kom je bij de App Library terecht. Vervolgens kan je naar beneden scrollen naar de app die je nodig hebt of wilt toevoegen. Ook kan je naar een bepaalde app zoeken. Dat kan overigens ook via de zoekfunctie op het Beginscherm van je iPhone.

Houd (net als normaal) de app ingedrukt en voeg deze simpelweg toe door hem ingedrukt te houden.

We hebben nog veel meer handig iPhone-tips voor je, zoals deze onbekende, geheime knop die veel mensen niet kennen. En ook is er een iPhone-functie die je moét checken, mochten we onverhoopt een zeer hete nazomer krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen