De Xbox-instellingen die geld bespaart, maar iedereen over het hoofd ziet

Games Rik Claessen 26 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Geld besparen op je Xbox zonder dat je maar iets hoeft te doen. Met deze instelling op je console bespaar je terwijl je slaapt.

Zouden we echte Nederlanders zijn als geld besparen niet in ons DNA zat? Tuurlijk niet! En dat geldt ook voor geld besparen met gamen. Microsoft is laatste tijd druk bezig om hun zaken rondom duurzaamheid goed op orde te krijgen, en daar kun jij profijt van hebben.

Want hoe tof gamen op de Xbox ook is, de kosten kunnen best oplopen. Controllertje hier, nieuwe game daar. Al helemaal als je ook de Xbox Game Pass hebt. Tuurlijk, je krijgt er veel voor terug, maar alle extra’s die je kunt besparen zijn mooi meegenomen. Met deze andere truc ben je in ieder geval al goed op weg.

Deze truc op de Xbox laat je geld besparen

Wie had gehoopt op geheime kortingscodes moeten we teleurstellen. Maar, met deze truc bespaar je alsnog geld. Microsoft heeft namelijk een aantal updates uitgerold waarin duurzaamheid en energiebesparing centraal staan.

Microsoft wil namelijk de CO2-voetafdruk van hun gebruikers verkleinen. Dat gaan ze doen door het gebruik van hernieuwbare energie de prioriteit te geven boven vervuilende energie. Wat merk jij daar als gamer van? Vrij weinig, gelukkig.

Zoveel meer ga je binnenkort voor Xbox Game Pass betalen
(Afbeelding: Eugene Chystiakov)

Het houdt in dat zolang je Xbox verbonden is met het internet, Microsoft voor je in de gaten houdt wanneer de gunstigste tijd is om je console of je favoriete games te updaten. Veelal is dit ‘s nachts, wanneer het energienet minder belast is.

Hoe stel je deze optie om geld te besparen in?

Met deze update van je Xbox wordt de console automatisch bijgewerkt en zal de instelling voor energiebesparing automatisch worden aangevinkt. Het gaat er voor zorgen dat de bekende ‘rustmodus’ van de console maar liefst twintig keer duurzamer wordt.

En dat ga je dus merken op je energierekening. De Xbox zal minder stroom slurpen. Om deze rustmodus te activeren druk je op de Xbox-knop om een menu te openen. Navigeer naar Profiel en systeem > Instellingen > Algemeen > Energiebeheer. Kies daarna de optie Afsluiten (energiebesparing).

Xbox One S
Xbox One S (Afbeelding: Louis Philippe Poitras / Unsplash)

De console wordt voortaan nagenoeg volledig afgesloten. Toch blijft deze nét actief genoeg om dus updates op gunstige momenten uit te voeren.

Het enige nadeel dat je hier van zult merken is dat de console voortaan ietsje langer nodig heeft om weer op te starten. Dat zou volgens Microsoft niet langer dan 45 seconden hoeven te duren.

PlayStation 5 vs. Xbox Series X: welke console is beter in 2024?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen