Vijf slimme BBQ-gadgets die de zomer nog heel veel beter maken

Gadgets Sam Dille 25 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Het BBQ-seizoen is aangebroken. Je kan de roosters eindelijk weer uit de schuur halen. Het perfecte moment om eens te kijken naar de nieuwste technische snufjes voor jouw openlucht grill.

Hoewel koken boven vuur iets is wat we dagelijks doen, wordt vaak onderschat hoeveel technologie daarbij komt kijken. Bij het serveren van perfect gegrild vlees is namelijk aardig wat techniek nodig. En daar kunnen deze BBQ-gadgets goed bij van pas komen.

Deze 5 heerlijke BBQ-gadgets wil je niet missen

Heb jij een barbecue op de planning staan, vergeet dan vooral niet deze gadgets aan te schaffen. Als je die eenmaal in huis hebt, kun je al snel niet meer zonder. Ben je trouwens nog op zoek naar een goede BBQ? Check dan snel dit model van Aldi.

1. Meater Plus

Meater heeft al een paar verschillende slimme thermometers ontwikkeld. Hun modellen zijn volledig draadloos en maken verbinding met een bijbehorende app. Een vervelende draadverbinding heb je dus niet nodig. Het BBQ-gadget is voorzien van een roestvrijstalen thermometer en wordt geleverd in een handige oplaad- en opbergkoffer. Het Plus-pakket voegt ook een Bluetooth-repeater toe, waarmee je kookwaarschuwingen op je smartphone ziet verschijnen.

Bestel de Meater Plus hier

2. Weber iGrill 3

Een andere optie is de Weber iGrill 3. Deze BBQ-gadget bevat een klein slangetje dat je aansluit op een basisstation. Die meet vervolgens de temperatuur en stuurt dit door naar de Weber Connect-app op je smartphone. Dankzij twee temperatuursondes en ondersteuning voor dubbele temperaturen, kun je twee gerechten tegelijk bereiden. Zo blijft alles op de goede temperatuur.

Bestel de Weber iGrill 3 hier

3. BioLite AlpenGlow Light

Het gaat je deze zomer vast wel eens overkomen. Je bent lekker BBQ’en en het wordt donker. Geen paniek, want dan is de BioLite AlpenGlow je redder in nood. Het gadget biedt verrassende verlichtingsopties, van een groene gloed, tot anti-bug rood en helder wit. Met hulp van de geïntegreerde ophanghaak kun je het oplaadbare lampje precies boven je barbecue hangen. Je ziet nooit meer iets over het hoofd.

Bestel de Weber BioLite AlpenGlow Light hier

4. BioLite Fire Pit

Geen ruimte om een grote BBQ mee te nemen? Probeer dan eens deze gadget. De Fire Pit van BioLite is perfect om te grillen tijdens een picknick, of stranddag. De draagbare metalen grill heeft opvouwbare poten, zodat je hem op meerdere ondergronden kunt gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om te grillen met hout of houtskool. De mini-barbecue is handmatig te bedienen, maar dit kan ook via je smartphone met een Bluetooth-verbinding. Let er wel op dat de barbecue zwaarder is dan je denkt. Neem hem daarom niet mee tijdens een lange wandeling. Dat bespaart je een hoop moeite.

Bestel de BioLite Fire Pit hier

5. Grillbot automatic BBQ cleaner

Niemand vindt het leuk om na afloop het opruimwerk te doen. Wat nou als je dit voor je kan laten doen? De Grillbot is een handige BBQ-reiniger en belooft je schone roosters zonder dat je er iets voor hoeft te doen. De kleine bot heeft kronkelige borstels aan de onderkant die gekookt voedsel en vuil van de grillroosters schrobben. Als je barbecue echt vies is, kun je de bot nog harder laten werken met maar één druk op de knop. De grillbot bespaart je een hoop tijd en irritatie!

Bestel de Grillbot automatic BBQ cleaner hier

Google Nieuws ziet er voortaan compleet anders uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen