DĂ© 5 games die jou klaarstomen voor Star Wars Jedi: Survivor

Games Dunke van Boekel 1 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Star Wars Jedi: Survivor komt over grofweg twee maanden eindelijk uit. Na iets meer dan drie jaar gaan we uitvinden wat Cal Kestis, BD-1 en de rest van de Mantis crew allemaal hebben uitgespookt. Wordt dit wederom de Star Wars-game waar we op hopen? WANT-redacteur Dunke mijmert in ieder geval over de voorgangers.

Van wat ik tot nu toe van Jedi: Survivor gezien heb, lijkt de game een stuk groter in schaal dan zijn voorganger. Naast dat er meer vechtstijlen voor Cal (de hoofdpersoon) en compagnons zijn waarmee je door de werelden kan lopen, is er natuurlijk ook een compleet nieuw verhaal voor Star Wars-fans om van te genieten.

Omdat we toch nog even moeten wachten op de nieuwe game hebben wij een lijstje samengesteld met games die je in de tussentijd kunt spelen. Naast het eerste deel (Jedi: Fallen Order) natuurlijk. Check ze hieronder.

#1: Star Wars: Battlefront 2 (2017)

Met Battlefront 2 had EA best wat gezeik. Maar na jaren aan updates is de game misschien wel de beste multiplayer Star Wars-game ooit. Zo kan je rondrennen in werelden van alle tijdperken van de franchise en kan je kiezen uit een groot aanbod van iconische personages. Van Luke Skywalker en Darth Vader tot Yoda en Kylo Ren. En ja, zelfs BB-8 is speelbaar.

Daarbij zit er ook nog een korte campaign van ongeveer 4 uur in de game. Je speelt als Iden Versio, een lid van de Special Forces van The Empire, die aanwezig is wanneer de tweede Death Star wordt opgeblazen. Wat volgt is een intrigerend verhaal waar Star Wars-fans veel nieuwe kennis uit kunnen halen. En je zit gelijk lekker in de sfeer voor Jedi: Survivor.

Star Wars Battlefront 2, Jedi Survivor
Yoda tegenover Darth Maul? Knokken! (Afbeelding: EA/DICE)

#2: God of War: Ragnarök

Een vergelijkenis trekken tussen Fallen Order en God of War (2018) is niet eens zo heel raar. Als Jedi: Survivor zijn voorganger net zo goed opvolgt als Ragnarök dat deed, zitten we gebakken.

God of War: Ragnarök vertelt een episch verhaal over het einde der tijden, maar weet ondertussen ook zeer persoonlijk aan te voelen. Gooi dat in een blender met brute gevechten en breath taking boss-fights, en je hebt een geweldige manier om tijd te doden terwijl we op Jedi: Survivor wachten.

#3: Marvel’s Guardians of the Galaxy

Niemand had verwacht dat dit vrij niche en obscure groepje in de Marvel Comics ooit zĂł populair zou worden. Naast de razend populaire films werd er dus ook een game ontwikkeld. Hoewel deze niet zo goed verkocht als gehoopt werd, wil ik toch even zeggen dat de game absoluut de moeite waard is.

Je speelt in Guardians of the Galaxy als Star-Lord samen met een team van Guardians dat je vast bekend voorkomt als je de films gezien hebt. Aan jou de taak om dit zootje ongeregeld te leiden om samen, je raadt het al, het universum te redden. De sfeer van deze game is best Star Wars-achtig. Perfect om je klaar te maken voor Jedi: Survivor.  

#4: Hogwarts Legacy

De nieuwe Star Wars-game dompelt ons onder in een universum hier ver vandaan, maar wat als je een iets andere wereld wilt verkennen? Hogwarts Legacy maakt die droom voor veel Harry Potter-fans meer dan waar.

In de game kun je de legendarische school voor tovenaars en heksen in groot detail ontdekken en daadwerkelijk leven alsof je zelf een student bent. Naast het volgen van lessen is er ook een verhaal waarin je een grote historische gebeurtenis meemaakt. Je bent wel even zoet met Hogwarts Legacy voordat Jedi: Survivor uit komt, maar vergeet onze gids ook zeker niet voor een snelle start op Hogwarts.

Hogwarts Legacy
(Afbeelding: Portkey Games)

#5: Uncharted: The Lost Legacy

Vond je op schatten jagen in Jedi: Fallen Order nou helemaal fan-tas-tisch? Dan ga je veel plezier halen uit deze Uncharted spin-off. Je speelt niet als Nathan Drake, maar zijn oude vriendin: Chloe Frazer.

Wat niet verandert, is de speurtocht naar goud. Al klimmend en rondscheurend zoek je naar oude relieken en los je puzzels op die nog afstammen van lang vergeten maatschappijen. Het gevoel van avontuur en verkenning dat The Lost Legacy je geeft, zal zeer waarschijnlijk weer terugkomen in Star Wars Jedi: Survivor.

Wie die geheimzinnig Baby Yoda uit The Mandalorian precies is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen