VPN gebruiken voor Netflix: wat heb je er aan en hoe werkt het?

Apps Lisanne Beijen 27 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Een VPN geeft een grotere mate van privacy en veiligheid online. Dat is leuk en aardig, maar een stuk leuker zijn de voordelen die het met zich meebrengt voor het streamen op Netflix. Is je favoriete film niet beschikbaar op Netflix? Wie weet tovert een VPN die op magische wijze voor je tevoorschijn.

Netflix bepaalt uit welke films en series jij kunt kiezen op basis van je locatie. Met een VPN leid je de streamingdienst om de tuin om zo een nog groter aanbod te hebben.

Waarom een VPN gebruiken om te Netflixen?

Aan series en films om uit te kiezen op Netflix geen gebrek. Tenminste, dat zou je denken. Toch duurt het kiezen van de juiste film om te kijken vaak een complete avond. Laten we het zo zeggen: er zijn betere manieren om je avond te besteden. Vaak blijkt aan het einde van de zoektocht dat die ene film die je wilt zien niet beschikbaar is op Netflix. Tenminste, niet in Nederland. Dit is waar een VPN om de hoek komt kijken.

Netflix PlayStation
Netflix kijken (Afbeelding: Karolina Grabowska)

Een VPN vergrendelt en anonimiseert je internetverbinding door deze langs zijn eigen servers te leiden. Zo browse je anoniem(er) op het internet en kun je het ook laten lijken alsof je in een ander land bent. Doordat Netflix in ieder land een ander aanbod heeft krijg je, wanneer je inlogt op de streaming service via de VPN, content te zien die in andere landen beschikbaar is. Nog meer keuze dus! Dat is alleen een voordeel als het niet nog meer keuzestress oplevert…

Een andere moment om een VPN te gebruiken voor Netflix is wanneer je op vakantie bent of voor een langer periode in het buitenland bent. Heb je heimwee en wil je een Nederlandse film of serie kijken? Dat kan met behulp van een VPN die een server heeft in Nederland.

Netflix is geen fan: dit zijn de nadelen van een VPN voor Netflix

Het zal je niet verbazen dat Netflix zelf geen fan is van gebruikers die via een VPN content uit andere landen proberen te bekijken. De streaming service probeert deze praktijken dan ook te stoppen, of het in ieder geval zo moeilijk mogelijk voor je te maken. Veel gratis VPN’s geven geen toegang tot Netflix. Een VPN gebruiken voor Netflix is daarnaast ook in overtreding met algemene voorwaarden van de service. De service gebruiken via een VPN om buitenlandse content te kijken is daarom uiteraard op eigen risico.

Ferry: De Serie Netflix Undercover
Ferry en Daan zien we terug. (Afbeelding: Netflix)

Zo fix je het gratis

Er zijn verschillende manieren om een VPN te gebruiken voor Netflix. Een van de opties is via een gratis VPN. Hier hebben we een aantal goede opties in 2021 voor je op een rij gezet. Let wel op: niet al deze netwerken geven toegang tot Netflix en niet ieder netwerk geeft je genoeg data en werkt snel genoeg om films en series te streamen.

Een tweede manier om te streamen op Netflix via een VPN is om een VPN te kiezen die een gratis proefperiode aanbiedt. Op die manier geef je geen bakken met geld uit aan een abonnement dat langer duurt dan jij er gebruik van maakt. Een proefperiode geeft je natuurlijk alleen voor een korte periode toegang, maar wellicht is het genoeg om in het weekend een serie te bingen of een toffe film te kijken die in Nederland niet beschikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen