Sabine Schults
Sabine Schults Apps 24 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

De vraag die je beter niet aan ChatGPT of Google Bard kan stellen

ChatGPT, Google Bard en andere chatbots zijn tot heel veel in staat. Ze kunnen je peperdure personal trainer vervangen, maar sommige gebruikers hebben de AI-diensten zelfs zo ver gekregen om licentiesleutels van Windows 11 op te hoesten. Maar of dat nou zo slim is…

Een losse Windows 11 Home-licentie kost bij Microsoft zelf 145 euro. Niet gek dus dat je overweegt om de hulp van AI in te schakelen. Als je ChatGPT of Google Bard om een licentiekey vraagt, blijken de chatbots er dan ook een handjevol van uit te spuwen. Ze werken niet allemaal, maar als ze dat wel doen ben je er nog niet.

Beter geen licentiesleutels vragen aan ChatGPT

Om een besturingssysteem zoals Windows 10 of Windows 11 te kunnen gebruiken, heb je in principe een licentiesleutel nodig. Dat is voornamelijk het geval als je je huidige pc of laptop wil upgraden, want een nieuwe pc heeft deze software doorgaans al geïnstalleerd (en zit dus in de prijs van het apparaat inbegrepen).

Vraag ChatGPT en Google Bard om een licentiesleutel en de chatbots geven je verschillende codes. Het probleem zit hem er echter in dat het achteraf vaak niet om activeringssleutels blijkt te gaan. En dat is nu juist waar je naar op zoek bent. Wat zijn het dan wel?

De sleutels die ChatGPT en Google Bard je voorschotelen zijn veelal generieke installatiesleutels. Die zijn enkel bedoeld om het besturingssysteem mee te installeren, zodat je als gebruiker het nieuwere OS kunt uitproberen. Eenmaal geïnstalleerd, heb je binnen de kortste keren dus alsnog een activatiecode nodig.

Het lijkt op het eerste zicht misschien dat de installatie van Windows 10 of Windows 11 met de codes van ChatGPT of Google Bard werkt. Uiteindelijk kom je echter van een koude kermis thuis.

ChatGPT geeft Windows licentiecodes
Een twitteraar probeerde het uit. (Afbeelding: @immasiddtweets)

Vervolgens moet je de installatie van het nieuwe besturingssysteem weer ongedaan maken om je pc te kunnen blijven gebruiken. Je bent dus blij gemaakt met een dooie mus.

Nieuwe tool is nachtmerrie voor studenten die leunen op ChatGPT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!